Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A fideszes Pócs János bezárta egy alkalmazottját egy kazánba, majd rágyújtotta – VIDEÓ

Ez a cikk több mint 5 éves.

Pócs János, fideszes országgyűlési képviselő, Jászapáti volt polgármestere valamint korábbi önkormányzati képviselőről előkerült egy felvétel, melyen egy alkalmazásában álló roma férfit bezár egy kazánba, melybe bedob mellé egy égő papírt.

Igen, a Herbál Reality birtokába jutott felvételen konkrétan ez történik, tessék megnézni, mert leírva teljesen hihetetlen.

A korábban a sorosos disznóról, valamint nők részeg zaklatásáról elhíresült fideszes politikus és helyi gazdasági potentát víz- és gázszerelő-cégtulajdonosi minőségében követte el alárendelt helyzetben lévő alkalmazottja ellen a gyalázatos tettet, és mikor a 444.hu elment megkérdezni, mégis hogyan gondolta ezt, megbánást sem tanúsított.

Mint mondja,

„ez egy vidám, ironikus felvétel”

melyen állítólagosan egy barátja szerepel, akinek állítólagosan saját kérése volt hogy a videó elkészüljön.

A polgármester hosszasan védekezik, ugyanakkor egy percig sem tagadja hogy a felvételt ő készítette volna, ahogy annak tartalmát sem találja egyáltalán problémásnak, büszkén vállalja – többek között arra hivatkozva, hogy ő fizette (!) – és az újságírókat támadja amiért elmentek megkérdezni, mi a véleménye a videóról.

A felvételen hallatszik, hogy Pócs azt mondja a kazánban ülő alkalmazottjának, kinek bűne állítólag hogy megivott egy féldecit,

„ki ne gyere!”

majd a kazánban ülő ember a politikus szemére hányja, hogy gyűlöli a cigányokat, egészen pontosan a következőképp:

„Mert tudom, hogy haragszol a cigányokra, meg azt mondtad, hogy minden cigányt itt égetel el. Ezen próbálod ki.”

Mire Pócs válasza:

„csak azt, akire haragszom”

erre a kazánban ülő férfi emlékezteti:

„hát van itt vagy négy cigány, azt mondtad a héten elégeted.”

A felvétel további részében Pócs tovább utasítgatja alkalmazottját hogy ne jöjjön ki a kazánból, majd rázárja az ajtót, miután bedob az egyébként éghető hulladékkal teli égéstérbe egy égő papírdarabot bent ülő alkalmazottja mellé.

Habár Pócs azzal védekezik, vicces videónak szánta a felvételt, volt már olyan hogy cigányokat, és egyéb, nem a „felsőbbrendű fehér fajhoz” tartozó, esetleg más vallású vagy politikailag másképp gondolkodó embereket, egyéb kisebbségeket kazánokban égettek el Európában, és ebből a szemszögből nézve nem tűnik túl szórakoztatónak a videó.

A kazánba ültetett férfi a felvétel 2008-as készítése óta elhunyt, így őt már nem lehetett megkérdezni, mi is volt ez a helyzet amiben lefilmezte a fideszes politikus.

via 444 / Herbál