Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Szalma Botond családi okok miatt visszalépett, nem lesz az ellenzék közös polgármesterjelöltje Újpesten

Ez a cikk több mint 5 éves.

Közös közleményt juttattak el az ellenzéki pártok az Újpesti Hírmondó szerkesztségéhez, amelyben bejelentették, hogy Szalma Botond, a valamennyi ellenzéki párt által támogatott polgármesterjelölt nyomós, családi okok miatt nem tudja a továbbiakban vállalni az ellenzéki polgármesterjelölti feladatokat.

Szalma Botond a közleményben azt írja, „[m]int mindenki más számára, nekem is a családom és a családom biztonsága az első”, és „teljes mellszélességgel támogatom az újpesti ellenzéki pártok széles körű és példaértékű együttműködését az újpesti kormánypárt és a kormánypárti polgármester leváltása érdekében, mert a közélet békéjére, tisztességen és becsületen alapuló városvezetésre van szükség Újpesten is.”

Azt, hogy az ex-KDNP-s Szalma lesz az ellenzék közös jelöltje a hagyományosan baloldali Újpesten, egyébként március elején jelentették be a pártok, személyében  az MSZP, a Jobbik, a DK, az LMP, a Momentum és Párbeszéd is megegyezett.

Szalma akkor vált ismertté, amikor Schmitt Pál plágiumügyének kirobbanása idején lemondásra szólította fel az államfőt, illetve más ügyekben és területeken is kritizálta a kormányt, főként azzal, hogy nem a legalkalmasabb embereket ülteti a fontos pozíciókba. (Pártja rendre elhatárolódott tőle és eljárást indított ellene az ilyen nyilatkozatokért.)

Szalma Botond a Mércének is megerősítette, hogy családi okok állnak a döntés hátterében, és „nincs mögötte konteó”. Elmondta, hogy majdnem 1 év előkészítés után, és három héttel a bejelentés után nem játékból mondja azt, hogy „bocs, akkor meg kell álljak”.

Hangúlyozta, hogy fontosnak tartja az összefogást, hogy párbeszéd van az emberek és a pártok között, és hogy ez különösen igaz Újpestre, ahol tűz és víz folytat párbeszédet az ország ügyeiről, és jó megoldásaik vannak.

A visszalépő polgármesterjelölt ezért mellettük van, és minden erejével támogatni fogja az összefogást, amit mindenkinek támogatnia kéne „a legkisebb falutól a legnagyobb városig”.

Új jelöltről azonban egyelőre nincsenek hivatalos információk, Szalma szerint ugyanakkor számtalan alkalmas jelölt van arra Újpesten, hogy az ellenzék polgármesterjelöltje legyen.