Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Szalma Botond családi okok miatt visszalépett, nem lesz az ellenzék közös polgármesterjelöltje Újpesten

Közös közleményt juttattak el az ellenzéki pártok az Újpesti Hírmondó szerkesztségéhez, amelyben bejelentették, hogy Szalma Botond, a valamennyi ellenzéki párt által támogatott polgármesterjelölt nyomós, családi okok miatt nem tudja a továbbiakban vállalni az ellenzéki polgármesterjelölti feladatokat.

Szalma Botond a közleményben azt írja, „[m]int mindenki más számára, nekem is a családom és a családom biztonsága az első”, és „teljes mellszélességgel támogatom az újpesti ellenzéki pártok széles körű és példaértékű együttműködését az újpesti kormánypárt és a kormánypárti polgármester leváltása érdekében, mert a közélet békéjére, tisztességen és becsületen alapuló városvezetésre van szükség Újpesten is.”

Azt, hogy az ex-KDNP-s Szalma lesz az ellenzék közös jelöltje a hagyományosan baloldali Újpesten, egyébként március elején jelentették be a pártok, személyében  az MSZP, a Jobbik, a DK, az LMP, a Momentum és Párbeszéd is megegyezett.

Szalma akkor vált ismertté, amikor Schmitt Pál plágiumügyének kirobbanása idején lemondásra szólította fel az államfőt, illetve más ügyekben és területeken is kritizálta a kormányt, főként azzal, hogy nem a legalkalmasabb embereket ülteti a fontos pozíciókba. (Pártja rendre elhatárolódott tőle és eljárást indított ellene az ilyen nyilatkozatokért.)

Szalma Botond a Mércének is megerősítette, hogy családi okok állnak a döntés hátterében, és „nincs mögötte konteó”. Elmondta, hogy majdnem 1 év előkészítés után, és három héttel a bejelentés után nem játékból mondja azt, hogy „bocs, akkor meg kell álljak”.

Hangúlyozta, hogy fontosnak tartja az összefogást, hogy párbeszéd van az emberek és a pártok között, és hogy ez különösen igaz Újpestre, ahol tűz és víz folytat párbeszédet az ország ügyeiről, és jó megoldásaik vannak.

A visszalépő polgármesterjelölt ezért mellettük van, és minden erejével támogatni fogja az összefogást, amit mindenkinek támogatnia kéne „a legkisebb falutól a legnagyobb városig”.

Új jelöltről azonban egyelőre nincsenek hivatalos információk, Szalma szerint ugyanakkor számtalan alkalmas jelölt van arra Újpesten, hogy az ellenzék polgármesterjelöltje legyen.

Olvass tovább!