Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Harangozó Tamás Orbánnak: Miért adott ön egy KGB-s kém fiának diplomáciai mentességet?

Ez a cikk több mint 5 éves.

Harangozó Tamás MSZP-s képviselő Orbán NATO-évfordulón, Varsóban játszott szerepére kérdezett rá, nevesen arra, hogy ha ennyire fontos a NATO, akkor Trócsányi László Fidesz EP-listavezető miért adott ki Moszkvának olyan orosz fegyverkereskedőket, akik mexikói drogkartelleknek, „gyerekgyilkosoknak” adnak el fegyvereket, és akik ellen Harangozó szerint „Trump elnök a falat építi.”

Harangozó Tamás kérdése az volt, „önállóan vagy az Ön utasítására” döntött-e a kiadatás mellett, illetve Nyikolaj Koszov volt KGB-s fiának miért adott diplomáciai mentességet?

Orbán válasza az „amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten” jegyében ismét kommunistázás volt, szerinte Harangozó a „szovjet megszállók muszkavezetőinek és kiszolgálóinak” utódja, így nem kérheti számon az ő oroszokkal kapcsolatos politikáját.

Ezek után leszögezte, Magyarország „a nyugati szövetségi rendszer tagja”, erről pedig a magyarok népszavazáson döntöttek, kétszer. A kiadatási ügyről elmondta, a bíróság döntése alapján legális lépés volt, mivel orosz állampolgárokról volt szó. Szerinte az USA „egyszer sem hozott Magyarországnak kedvező kiadatási döntést”.

Harangozó viszontválaszában felhívta a figyelmet, Orbán volt „KISZ-titkár” és nem ő, az ő családjában pedig, Orbánéval ellentétben, MSZMP-párttitkár sem volt. Szerinte a kiadatási ügy „a NATO-szövetségi rendszer elárulása” és a magyar embereknek „joga van tudni, mire készül a Fidesz.”

Orbán erre válaszolva röviden hazugsággal vádolta Harangozót, majd azt mondta „kiadatási ügyekben semmilyen NATO-szempontot nem érvényesítünk és nem is fogunk.”

A Moszkvából Budapestre költöző Nemzetközi Beruházási Bankról a miniszterelnök elmondta, „ebben a bankban öt NATO-tagállamnak van tulajdona” és a közép-európai tulajdon szerinte meghaladja az orosz tulajdon mértékét.