Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A pittsburgh-i zsidó közösség is gyűjtést szervez a terror áldozatainak, ahogy korábban a muszlimok tették

Ez a cikk több mint 5 éves.

Tavaly novemberben rázta meg Amerikát és a világot a pittsburgh-i terrortámadás, amelyben egy zsinagógában nyitott tüzet egy szélsőségesen jobboldali férfi.

A támadásban legalább 11-en meghaltak, további 6 ember, köztük három a helyszínre kiérkező rendőr megsérült, utóbbiak akkor, amikor a zsinagógából még mindig felfegyverkezve kirontó terrorista menekülés közben rájuk lőtt. A férfit végül élve elfogták, és őrizetbe is vették.

A támadóról hamar kiderült, kifejezetten a menekültek, muszlimok és a zsidók elleni gyűlöletből szánta rá magát a terrortámadásra.

Akkor a helyi muszlim közösség több százezer dollárnyi adományt gyűjtött össze az elhunytak családtagjainak, hogy segítsenek a fájdalom enyhítésében, és kiálljanak embertársaik mellett.

Most vasárnap ugyanez a pittsburgh-i zsidó közösség bejelentette, hogy az új-zélandi muszlimellenes terrortámadások áldozatainak kezdenek hasonló gyűjtésbe.

A Jewish Federation of Greater Pittsburgh (Pittsburgh-i és Környéki Zsidó Szövetség) nyilatkozatban fejezte ki együttérzését a megtámadott közösséggel, és közölték, hogy adománygyűjtésbe kezdenek.

„A Jewish Federation of Greater Pittsburgh közösségét sokkolta, és mélyen lesújtotta a szörnyűséges támadás az új-zélandi Christchurch-ben, ami 49 ember hidegvérű legyilkolásához vezetett. Szolidarítunk a christchurch-i, a pittsburgh-i és a világ összes muszlim közösségével.”

– írták közleményükben.

„Mélységes gyászt érzünk emiatt a kegyetlen gyűlölet-bűncselekmény miatt. Reméljük, azok, akik megsebesültek, hamar és teljesen felépülnek, és azoknak emléke, akik áldozatul estek, legyen áldás örökké.”

– nyilatkozta Meryl Ainsman, a Jewish Federation of Greater Pittsburgh vezetője.

Forrás: CNN