Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Szél Bernadett feljelentést tett a kormányplakátok miatt, behívta a rendőrség

Ez a cikk több mint 5 éves.

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a kormány legújabb, Sorost Györgyöt és Jean-Claude Junckert ábrázoló plakátkampánya miatt, ezt követően hívta be a rendőrség egy meghallgatásra.

Szél a mai meghallgatásról élő videóban számolt be a Facebookon.

„Teljesen extrém ez az egész történet”

– jellemezte a helyzetet a képviselő, akitől a meghallgatáson megkérdezték többek közt, hogy mennyibe került a szóban forgó plakátkampány, és hogy az jelen pillanatig okozott-e valakinek jogtalan előnyt.

Szél szerint azonban ezeket a kérdéseket nem neki, hanem a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antalnak kellene feltenni, reméli, hogy őt is behívják meghallgatásra, ahol elmondja, mennyibe került az adófizetőknek a kormány legújabb brüsszelező kampánya. (Szél szerint egyébként 5-10 milliárd forintos kiadásról lehet szó.)

A képviselőnek a tisztázatlan finanszírozás mellett azért tett feljelentést, mert szerinte

„A kampány a kormánypártok politikai narratíváját reklámozza, ezáltal folyamatában is befolyásolja a választópolgárok politikai véleményét, sérti a pártok esélyegyenlőségét, és az európai parlamenti választások kapcsány a kormánypártok számára jogtalan előnyt biztosít. Ez egy egyszerű, érzelmekre ható, hazugságra építő politikai propaganda a kormánypártok részéről, szavazatszerzési céllal.”

– jelentette ki Szél a rendőrségi meghallgatáson.

„Én csak azt kérem Polt Pétertől és mindenkitől, akinek szava volt ebben az egész történetben, hogy ha engem behívtak, mint feljelentőt, mint országgyűlési képviselőt ide, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupció és Gazdasági Bűnözés Elleni Osztályára, akkor most hívják be Rogán Antalt is, és tőle is kérdezzék meg, mennyibe került ez a történet. Mert nem én költöm el propagandára és hazugságokra az adófizetők pénzét, hanem ő, és ezért ő felel.”

– mondta.

A plakátokat illetően a Néppárt és Orbán Viktor között a héten egyre feszültebbé vált a helyzet, kedden Manfred Weber el is látogatott Magyarországra, hogy bocsánatkérést kényszerítsen ki Orbánból, ami végül ma meg is történt – félig-meddig.

Címlapkép: Szél Bernadett / Facebook