Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Megegyezett a Continental és a szakszervezet, a dolgozók összes főbb követelése teljesült

Ez a cikk több mint 5 éves.

Eredményre vezettek a Continental és a Kábelgyártó Vasas Alapszervezet közötti bértárgyalások, így nem kerül sor sztrájkra a veszprémi gyárban – számolt be róla a veszpresszo.hu.

A Continental dolgozói között március elején váltott ki hatalmas felháborodást a  cég javaslata, miszerint átszerveznék a korábbi bérkategóriákat, 5-ből 4-et csinálva. Ezzel körülbelül 700 dolgozó lenne alacsonyabb kategóriába sorolva, akik így a bejelentett 13-14%-os béremeléseknek csupán a felében részesülnének.

Az intézkedések hallatán volt, aki sírt, volt aki felmondással fenyegetett, majdnem rongáláshoz vezetett az intézkedések által kiváltott hangulat.

A szakszervezeti tárgyalások októbertől februárig zajlottak, a történtek után azonban egyre többen váltak elégedetlenné, léptek be a szakszervezetbe, és a mért sztrájkhajlandóság is kiemelkedően magas volt.

A gyárban sztrájkbizottság alakult, azonban most több napos tárgyalások után végül megállapodásra jutottak a cég vezetésével, és aláírták az új, „teljesítményalapú motivációs rendszeréről szóló megállapodást”, valamint hat kérdésben is dűlőre jutottak, többek között a bérfejlesztés és a lojalitás területén.

László Zoltán, a Vasas alelnöke a Mércének megerősítette a megállapodás tényét és elmondta, hogy annak részleteit várhatóan hétfőn teszi közzé a vállalat, azonban a szakszervezet összes főbb követelésének sikerült érvényt szerezni a tárgyalások során.

(veszpresszo.hu)