Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Üdvözlet Orbánisztánban: plakátot hekkelt az MSZP Weber köszöntésére

Ez a cikk több mint 5 éves.

Éjfél után hekkelt meg egy plakátot az MSZP Ferihegy közelében, hogy azzal köszöntse a hazánkba látogató Manfred Webert, az Európai Néppárt (EPP) választási csúcsjelöltjét.

A plakáton Juncker helyére Weber arcképét kasírozták, illetve egy Welcome to Orbanistan feliratot is biggyesztettek. Bihal Dávid, az MSZP elnökségi tagja elmondta: az akciót azért szervezték, hogy hogy az Orbán Viktorhoz tárgyalni érkező politikus

„egy kis ízelítőt kapjon a magyar valóságból”.

Így nézett ki az meghekkelt plakát (Forrás: MSZP)

Weber azonban ebben a formában bizonyosan nem kap ízelítőt a magyar valóságból, ugyanis – ahogy azt a 444.hu megírta – reggelre a kormányzati plakátok varázsütésre eltűntek a Ferihegyre vezető úton.

Egyébként Manfred Weber és Orbán Viktor mai találkozójának fő témája minden bizonnyal a Fidesz és az EPP konfliktusa lesz. Weber korábban jelezte, hogy három feltétele van annak, hogy a Fidesz megőrizhesse EPP-tagságát:

  1. A Brüsszel elleni plakátkampány leállítása.
  2. A Fidesz kérjen bocsánatot az EPP tagpártjaitól.
  3. A kormány biztosítsa a Közép-európai Egyetem (CEU) maradását Budapesten.

Azt pedig már az Azonnali írta meg, hogy Weber nem pusztán azért érkezik Magyarországra, hogy Orbán Viktor miniszterelnökkel tárgyaljon, de egyben ajánlatot is tesz állítólag a CEU-t vezető Michael Ignatieffnek, amelyről a bajor kormánnyal már egyeztetett. Az ajánlat lényege, hogy Bajorország több olyan CEU-s tanszék finanszírozását is átvállalná, amelyek „a kormányzás témáját tanulmányozzák a politika, a gazdaság, a társadalom és a technológia metszéspontjaiban”. Vagyis két tanszék finanszírozását a bajor tartomány finanszírozná, egy harmadikat pedig egy alapítványon keresztül pénzelnének.

Címlapkép: MSZP