Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Átadták Bálint gazdának az alternatív díszpolgári címet

Ez a cikk több mint 5 éves.

Mint azt korábban mi is megírtuk, Bálint György okleveles kertészmérnököt, ismert médiaszemélyiséget díszpolgári címre jelölték Budapest XVI. kerületében, azonban

„Többszöri jelölés után a testület fideszes többsége ismét elkaszálta Bálint György kertészmérnök díszpolgárságát, ahogy eddig is, egységesen, tömbben szavazva”

– ahogy azt akkor Mizsei László ellenzéki önkormányzati képviselő kiírta a Facebookra.

A Fidesznél talán az verhette ki a biztosítékot, hogy az idén százéves Bálint gazda az országgyűlési választások, valamint a főpolgármesteri előválasztás alatt is Karácsony Gergely támogatására buzdított, akivel egyébként tavaly áprilisban a szavazás után együtt kávézott.

Az alternatív díszpolgári címátadót a XVI. kerületi Legenda sörözőben rendezték komoly érdeklődés mellett. Először egy Bálint munkásságát méltató rövidfilmet néztek meg az egybegyűltek, majd több rajongója is köszöntötte a legendás tévékertészt versekkel, valamint egyéb meglepetésekkel (habár a műsorvezetőtől megtudhattuk, Bálint nem szereti a meglepetéseket).

Az esemény fénypontjaként átadták Bálint Györgynek „a XVI. kerületi lakók nevében” kiállított díszoklevelet, egy bort, valamint az esemény szervezői bejelentették, hogy megalapítják az „Akire büszkék vagyunk” díjat, melyet az elkövetkezendőkben rendszeresen kiosztanak.

A rendezvény ezután nosztalgikus sztorizgatássá fajult, melynek keretében – érthető módon – főképp Bálint gazda szórakoztatta anekdotákkal a közönséget, többek között Demszky Gáborról, nem felejtett el ennek kapcsán finoman beszólni a XVI. kerületi polgármesternek.

Mindazonáltal kifejezte a kerület, a város és annak lakosai iránti szeretetét, valamint megcsillogtatta máig használt kertészeti ismereteit. A

A rendezvényről készült teljes videónkat itt lehet megtekinteni:

Címlapkép: Mérce fotó