Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Megakadályozta a Fidesz Bálint gazda XVI. kerületi díszpolgárságát

Ez a cikk több mint 5 éves.

„Többszöri jelölés után a testület fideszes többsége ismét elkaszálta Bálint György kertészmérnök díszpolgárságát, ahogy eddig is, egységesen, tömbben szavazva”

– írta ki csütörtökön Facebook-oldalára Mizsei László XVI. kerületi önkormányzati képviselő.

A helyi Fidesz-frakció nemcsak az idén 100 éves Bálint gazda, de a tavaly elhunyt Lantos Antal helytörténész posztumusz díszpolgári címét is megfúrta.

Mizsei azt írja, Bálint gazda, az egész ország által ismert kertészmérnök

„megért már egy-s mást, ezt is túl fogja élni, de rá mindig fognak emlékezni a kerületben, míg ezek a percemberek emlékét elfújja a szél, kicsinyességükkel, pitiánerségükkel, képmutató viselkedésükkel együtt.”

Az LMP-s önkormányzati képviselő posztja alatt kommentelt Vincze Ágnes, aki a Fidelitas tagja és szintén kerületi önkormányzati képviselő. A kormánypárti politikus felszólítja Mizseit, „vegyen vissza a sértettségből”, és ősszel nyerjen önkormányzati választást, ha Bálint gazdát díszpolgárként akarja látni:

„Laci szerintem nagyon gyorsan vegyél vissza a lendületből és vegyél vissza a sértegetésből. Ez ilyen ballib sajátosság, hogy ha valami nem a kedved szerint alakul akkor egyből sértegetsz másokat. Ősszel nyerj többséggel az LMPvel választást és akkor majd az lesz a díszpolgár akit csak szeretnél.”

Arról nincs hivatalos információnk, miért is ellenezte a kerületi Fidesz Bálint gazda díszpolgári címét, de némi támpontot adhat, hogy a kertészmérnök a tavalyi országgyűlési választások kampányában és az idei ellenzéki főpolgármester-előválasztón is Karácsony Gergely zuglói polgármester támogatására buzdított.

Ezt erősíti a már idézett Vincze Ágnes egy frissebb kommentje, amelyben már azt írja:

„ha pitiseg ha nem én sem szdszes múlttal sem szocialista múlttal nem támogatok senkit diszpolgarnak”

(via 24.hu)