Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Ujhelyi István elment Deutsch Tamás sajtótájékoztatójára, de nem engedték be

Délelőtt tartott sajtótájékoztatott Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti (EP) képviselő, a Fidesz Lendvay utcai székházában. Ide ment el Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője, de nem engedték be.

Ujhelyi István telefonjával közvetítve sétált el a kormánypárt Lendvay utcai székházába, hogy kérdéseket tegyen fel a Fidesz EP-képviselőjének. Ujhelyi magával vitte az Európai Bizottság „Lássuk a tényeket” című anyagát, amely a Fidesz kampányára válaszol, illetve az MSZP-Párbeszéd európai parlamenti választásokra készült programját. Azt mondta, szeretné, ha Deutsch azt elolvasná, mert „össze-vissza hazudozik róla”.

A székházhoz érve Ujhelyi becsöngetett, amire bentről jelezték, akik regisztráltak, már megérkeztek, mivel előzetes regisztrációhoz van kötve a sajtótájékoztató. Ujhelyi kérte, hogy szóljanak Deutschnak, hogy bejönne, de erre nem érkezett válasz.

Ujhelyi a videóban elmondta, az MSZP sajtótájékoztatóira nincs előzetes regisztráció, arra bárki bejöhet. Végül csak az RTL Klub kamerája ment ki Ujhelyihez, aki megvárta a Fidesz sajtótájékoztatója végét, majd utána saját sajtótájékoztatót tartott.

Deutsch Tamás a sajtótájékoztatón az Origo tudósítása szerint arról beszélt, hogy Soros György egy kiterjedt hálózatot működtet a Brüsszelben. Szerinte az amerikai milliárdos „megrendelte, hogy ne kerítések határozzák meg az Európai Uniónak a külső határainak védelmét, hanem a nemzetállamok határvédelmi képességeit gyengítő közös uniós határvédelmi rendszer jöjjön létre.

Deutsch később reagált Ujhelyire is. A Fidesz EP képviselője szerint, ha Ujhelyi be akar lépni a Fideszbe, akkor azt nem a székházban és nem vasárnap kellett volna megtennie. Ezzel az Origo szerint arra utalt, hogy a kilencvenes években még a Fideszbe jelentkezett Ujhelyi, azonban nem vették fel, így került a szocialistákhoz.