Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Százmilliókkal drágábban vásárolhatja vissza az oviudvarból lett parkolót az önkormányzat

Ez a cikk több mint 5 éves.

„Hiába fogadkozott az önkormányzat, az ovisok játékai sehol, csupán néhány kisteherautó parkol az elhíresült Bástya utcai teleken” – írja bejegyzésében a Város Szíve oldal.

A HVG-nek egy szülő is megerősítette, hogy annak ellenére, hogy az önkormányzat két héten belül megoldást ígért, fél év elteltével továbbra is a közeli street workout pályára kell kijárniuk az ovisoknak levegőzni, ahelyett, hogy a korábbi oviudvart használhatnák.

Tavaly szeptemberben számoltunk be arról a Mércén, hogy a telek jordán királyi családhoz köthető tulajdonosa, miután sem szálloda, sem mélygarázs építésére nem kapott engedélyt, felszíni parkolóra ugyanakkor igen – lezárta a telek azon részét, ahol egy óvoda udvara működött, és elkezdték munkásokkal elbontani az ott lévő – jórészt szülők által vásárolt – játékokat is.

Fotó: Város Szíve / Facebook

Ekkor néhány szülő és a tulajdonos szóváltásba is került egymással, a tulajdonos a szülők elmondása szerint lökdösni kezdte az egyik anyukát, mire a többi szülő kiabálni kezdett, végül az egyik munkás állította le az agresszív férfit.

Az önkormányzat anno 400 millióért értékesítette a Város Szíve szerint a belváros egyik legértékesebb telkét, az új tulajdonos azonban azt mondta, ennél csak lényegesen nagyobb összegért hajlandó megválni tőle. Szentgyörgyvölgyi Péter, a kerület fideszes polgármestere tavaly szeptemberre ígérte a kisajátítási eljárás megindítását az ügy által keltett nyomás hatására.

Szeptemberben azonban ehelyett a telek tulajdonosa már a fizetős, felszíni parkolóját kezdte el üzemeltetni, miután májusban a kerület működési engedélyt adott ki számára, hogy parkolót építhessen a játszótér területén.

Fotó: Város Szíve / Facebook

Végül egy december 13-i zárt ülésen hoztak határozatot a telek kisajátításáról úgy, hogy csak a helyrajzi számát adták meg az ingatlannak. A határozatban az áll, hogy 777 millió forintért vásárolják vissza az ingatlant, az önkormányzat tehát 377 millió forintot bukik a visszavásárláson. A gyerekek pedig egyelőre továbbra is járhatnak a közeli parkba, „ahonnan a mosdóba kéredzkedő kicsiket az óvónők külön-külön kísérgetik vissza a két saroknyira lévő óvodaépületbe”.

(HVG, Város Szíve, Mérce)

Címlapkép: Város Szíve / Facebook