Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Félpályás útlezárással tiltakoztak Kiskunhalason a rabszolgatörvény ellen

Ez a cikk több mint 5 éves.

A kiskunhalasi Majsai utat zárták le tiltakozók kora délután, hogy a rabszolgatörvény és a közigazgatási bíróságok új rendszere ellen tiltakozzanak.

A rendezvényt az Lehet Más a Politika, a Magyar Szocialista Párt, a Demokratikus Koalíció és a Jobbik kiskunhalasi szervezetei szervezték. A helyszínen jelen volt Farkas Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője is.

A Bács-Kiskun megyei rendezvényen megjelent olvasónk szerint 28 autó vett részt a forgalomlassításban, az autókkal együtt számos pártaktivista is érkezett.

A tüntetéssel egyébként egy időben adták át Pintér Sándor részvételével a korábbi menekültügyi befogadóközpont átalakításával létrejött kiskunhalasi börtönt, az átadásra igyekvő miniszteri konvoj a tüntetés melett is elhaladt.

December második és január első felében a dolgozók túlórakeretét 400 órára növelő túlóratörvény elleni tiltakozásként az ország számos városában szerveztek egyrészről szakszervezetek, másrészről ellenzéki pártok félpályás útlezárásokat és más jellegű demonstrációkat.

Címlapkép: Dabis Tibor / Mérce