Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Dobrev Klára vezeti a DK EP-listáját

Ez a cikk több mint 5 éves.

Dr. Dobrev Klára, Dr. Molnár Csaba, Rónai Sándor. Így néz ki a DK EP-listájának dobogója. Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök felesége tehát választott tisztségért indul a Demokratikus Koalíció színeiben.

Dobrevnek amúgy közgazdasági- és jogi végzettsége is van, a DK alapítója, a május 23-i EP-választásra összeállított listát bemutató Molnár Csaba uniós fejlesztés-politikai szakemberként mutatta be Dobrevet.

A lista második helyén jelenlegi EP-képviselő, Molnár Csaba áll, a harmadik helyen Rónai Sándor, a DK szóviője és önkormányzati képviselő áll. A negyedik helyre Ara-Kovács Attila, ötödikre Horváth Jácint nagykanizsai önkormányzati képviselő került.

Niedermüller Péter, aki Molnár mellett a másik jelenlegi EP-képviselője a pártnak, tehát úgy tűnik, mindenképp abbahagyja a képviselőséget.

Molnár szerint hogy nyelveket beszélő, elkötelezett, „európai köztársaság-párti” politikusokat szerettek volna indítani. Arra is törekedtek, hogy a lehető legnagyobb arányban indítsanak nőket és fiatalokat.

Gyurcsány Ferenc egyébként csütörtökön jelentette be, hogy a DK önállóan indul az EP-választáson. A párt 2015-ben 9.75%-os eredményt ért el a választáson, ezzel két mandátumot szerzett.

Címlapkép: DK facebook-oldal