Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A Momentum is tájékoztató plakátokat rakna ki, de ők Orbánékról

Ez a cikk több mint 5 éves.

A kormány által elkezdett, Jean-Claude Junckert az Európai Bizottság elnökét és Soros Györgyöt együtt ábrázoló plakátkampányához külsőben hasonlatos, tartalmában azonban merőben ellentétes plakátkampányt indít a Momentum Mozgalom.

A párt közleménye szerint a sokmilliárdos kormányzati kampánnyal ellentétben ők „elképzelt ellenségek helyett a valódi problémákról” akarnak beszélni.

A plakátok tervei szerint azokon Orbán Viktor Rogán Antallal és Mészáros Lőrinccel szerepelne, és a témák a NER elitjének gazdagodásától a fiatalok elvándorlásán keresztül a közoktatás és a közegészségügy helyzetéig terjednének.

Az egyik plakátterv / Momentum Mozgalom

Ahogyan az ellenzéki párt fogalmaz:

„a valódi veszélyt az országra nem a migráció vagy Soros György jelenti, hanem az orvoshiány, a tanárhiány, és a tömeges elvándorlás – vagy éppen az, hogy valójában a miniszterelnök Magyarország leggazdagabb embere.”

A párt, amelyet nemrégen az Állami Számvevőszék is célkeresztbe vett, most arra kéri támogatóit, járuljanak hozzá az általuk az EP-választás elé kiírt „tájékoztató kampányhoz.”

A magyar kormány hétfőn kezdődő plakátkampányára nagyon élesen, és szokatlanul elítélően reagált az Európai Bizottság is, ők kedden elindították saját ellenkampányát is, amelynek keretében ők is az eredeti plakátok stílusában javítják ki a kormány „humanitárius vízumokról”, „bevándorlásszervezésről” és az EU szerepéről szóló állításait.

Az új kampányt az Európai Néppártban is kiverte a biztosítékot, és most a legnagyobb jobboldali európai pártcsalád rendkívüli frakcióülést is összehívhat, hogy a Fidesz jövőbeli sorsáról döntsön.

Címlapkép: Momentum Mozgalom