Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Leáll a Péterfyben az érsebészet, nincs elég orvos

Ez a cikk több mint 5 éves.

A 24.hu írta meg, hogy a Péterfy Kórház és Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet márciustól május végéig nem tudja ellátni az akut érsebészeti ügyeletet egész egyszerűen szakemberhiány miatt.

Kunetz Zsombor orvos Facebook-on posztolta az ezzel kapcsolatos határozatot, amelyből meg lehet tudni, hogy az adott időszakban más intézmények látják el az ügyeletet felváltva a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet, a Szent Imre Kórház, a Semmelweis Egyetem-Városmajori Szív és Érgyógyászati Klinika, a Honvédkórház, valamint a Bajcsy-Zsilinszky Kórház.

Továbbá közigazgatási eljárást is indítottak a kórház kezdeményezésére.

Kunetz a posztját azzal kommentálta, hogy a Magyar Hírlap ezzel szemben azt állítja, hogy ötezerrel több orvos dolgozik Magyarországon, mint 2010-ben és Kásler Miklós emberminiszter szerint van elég ápoló. Ő viszont úgy tapasztalta, hogy 2010 előtt nem kellett konkrét osztályoknak leállnia, és arra sem emlékszik, hogy emberhiány miatt ne tudták volna a feladatukat ellátni a kórházak,

„és arra sem, hogy van olyan pillanat a Főváros és Pest megye betegellátásában, amikor a 11 Stroke lízis centrumból mindössze egy ügyel, mint ahogy ez vasárnap volt.”

Dr. Flóris Iván a kórház igazgatója ígéri, hogyha megoldódik a humánerőforráshiány, azt azonnal jelzi az intézmény.

Címlapkép: Máthé Zoltán, MTI