Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Kiment megnézni a tüntetést a dolgozó, elsőre nem is akarták visszaengedni a Suzuki gyárba

Ez a cikk több mint 5 éves.

Noha a Suzuki vezetősége egyelőre nem állt szóba az ellenzékkel, de a Suzuki több dolgozója is kijött a gyár elé, hogy köszönetét fejezze ki az ellenzék megjelent képviselőinek, amiért kiálltak értük, vagy éppen csak nézelődni.

Ez egyik ilyen munkást azonban először a portaszolgálat még a holmijáért sem engedte vissza, Hadházy Ákos és Szél Bernadett független képviselők társaságában gyakorlatilag odakint ragadt.

Az esetet a Mérce élő közvetítése is teljes terjedelmében rögzítette:

Az egyik – egyébként a gyárban informatikusként dolgozó – férfi elmondása szerint műszakja után kijött megnézni a tüntetést és sajtótájékoztatót, csupán érdeklődő jelleggel.

A férfit Szél Bernadett és Hadházy Ákos visszakísérték a biztonsági őrökhöz, ők azonban csak annyit mondtak, a Suzuki később ad tájékoztatást, a dolgozót azonban még a személyes holmijáért sem akarták felengedni.

Néhány perccel az incidens után azonban ismét visszatértek, azt mondták „tévedés történt”, és végül az alkalmazottjukat is visszaengedték az üzem területére.

Az esettel kapcsolatban több csatornán is megkíséreltük elérni a Suzuki vezetését, amint reagálnak, cikkünket is frissíteni fogjuk.

Az ellenzéki pártok egyébként a parlamenti ülés helyett mentek tiltakozni a Suzuki gyárhoz, amiért a cég kirúgta az egyik munkását, mert az szakszervezetet akart alapítani. Illetve azért, mert a gyár több munkavállalónak is jelezte, ne lépjenek be a Vasas szakszervezetébe. A mai nap történéseiről itt és itt olvashat.