Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Ismét megbüntették Tordai Bencét, mert bohócorrot rakott Polt Péterre

Ez a cikk több mint 3 éves.

504,900 forinttal csökkentette az Országgyűlés Tordai Bencének, a Párbeszéd képviselőjének a tiszteletdíját. A büntetést Kövér László házelnök azért indítványozta, mert még 2018 november 12-én Tordai Bence az Országgyűlésben beszámolóját tartó Polt Péter legfőbb ügyésznek bohócorrot vitt.

Tordai akkor így tiltakozott az ellen, hogy a Polt által vezetett Legfőbb Ügyészség nem emelt vádat két, a Fideszt érintő ügyben, miután a Nemzeti Nyomozóiroda egyszerre szüntette meg a nyomozást a moszkvai magyar kereskedelmi kirendeltségen állítólag magyar útlevelekkel kereskedő Kiss Szilárddal, és Orbán Viktor vejének cégével, az Eliossal szemben is.

Tordai előbb formálisan, a parlamenti napirend keretében kérdezte meg Polt Pétert, miért szabotálja hivatala a vádemelést a két kiemelt esetben. A legfőbb ügyész szerint Kiss Szilárd ügyében a bizonyítékként számba vehető vízumkérelmeket időközben megsemmisítették, és ezért nem lehetett volna a hivatali visszaélést bizonyítani, az Elios-ügyben pedig szerinte a nyomozás nem tárt fel olyan bizonyítékot, ami gyanúra adhat okot.

Tordai a szerinte „semmitmondó” válaszok után lépett akcióba, a bohócorr elől akkor a parlamenti őrség mentette ki a legfőbb ügyészt.