Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Újra ételt osztottak a Gundel étterem előtt civilek

Ez a cikk több mint 5 éves.

Második alkalommal osztottak ételt civilek a Gundel étterem előtt, tiltakozva a kormánytagoknak a Karmelita kolostorban szolgáltatott olcsó menü ellen. Az első, januári akció során zsíroskenyeret osztottak rászorulóknak, ezúttal viszont egy nagy adag Gundel-palacsintával, ruhákkal és versszavalással készültek a szervezők, akik közül többen asztalt is foglaltak az étteremben, hogy odabent is hangot adjanak a közvélemény felháborodásának.

étel- és ruhaosztás a gundel étterem előtt. fotó: mérce

Az akció részeként szerettek volna olyan menüt kérni, amilyet a kormány politikusai is esznek a Gundel árszabásához képest igencsak olcsón, az étterem (egyébként végig nagyon kedves) személyzete azonban közölte, ez nem lehetséges, a vendégek csak az étlapról választhatnak.

Mivel nem ehettek „somlói galuskát Orbán módra” 270 forintért, a rendezvény főszervezője, Vajnai Attila (aki bár Európai Baloldal elnöke, elmondása szerint most civilként volt jelen) a vásárlók könyvében tett panaszt:

„Sajnálattal tapasztaltam, hogy a Gundel étterem nem tudja elkészíteni azt az egyszerűbb recept alapján készített somlói galuskát, amelyet a Miniszterelnökség számára kínál a Karmelita kolostor épületében.”

– jegyezte le, majd azt is hozzátette, tegnap felkérték az éttermet, hogy segítse forró tea osztásával a mai étel- és ruhaosztást, ezt azonban elutasította a Gundel vezetősége.

Vásárlók könyve

Amennyiben a vásárlónak bármilyen panasza van az üzletben vásárolt áruval, a vendéglátóhelyen kapott szolgáltatással vagy a kölcsönzött termékkel kapcsolatban, a panaszát szóban vagy a vásárlók könyvébe történő bejegyzéssel, írásban teheti meg. A vásárló által tett bejegyzést érdemben meg kell vizsgálni, és az intézkedésről a vásárlót tájékoztatni kell. A jegyző, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság és a felügyelőségek két évre visszamenőleg vizsgálhatják a vásárlók könyvébe tett bejegyzéseket.

Vajnai szerint az étterem annak reményében adja az eredeti árai töredékéért az ételt a Miniszterelnökségnek, hogy a kormány „egyéb zsíros megrendelésekkel” látja majd el az éttermet – például azzal, hogy Orbán Viktor évértékelőjén a Gundelt bízza meg a cateringgel (erre egyelőre semmilyen bizonyíték nincs, a közérdekű adatigénylés folyamatban van azzal kapcsolatban, melyik cég kapta ezt a megbízást).

„Teljesen korrekt, átlátható, eruópai és szociálisan érzékeny politikai vezetésre van szüksége Magyarországnak, nem pedig dőzsölő, a Gundel étteremtől bagóért megrendelt menüt zabáló politikusokra.”

–  niylatkozta lapunknak Vajnai.

A szervezők ígérete szerint az étel- és ruhaosztást minden hónapban egyszer meg fogják tartani az étterem előtt.