Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Az MTA-t támogató kommentekkel trollkodik a Momentum Orbán Viktor Facebook oldalán

Ez a cikk több mint 5 éves.

„Egy nemzet ereje a kiművelt emberfők sokaságában rejlik” – ismétlődik a Széchenyi Istvántól származó idézet Orbán Viktor Facebook oldalán.

Az akció mögött a Momentum áll: a párt így szeretné szolidaritását kifejezni a Magyar Tudományos Akadémiával, miután a kormány úgy döntött, teljesen szétveri azt. A Momentum aktivistáinak kommentjei egyelőre a (Mészáros Lőrinc érdekeltségeibe tartozó) visontai búzafeldolgozó átadásán készült fotóalbum alatt láthatóak a miniszterelnök Facebook oldalán.

„Magyarország csak akkor tud innovatív és versenyképes ország lenni Európában és a világban, ha a kutatásba, a fejlesztésbe, és az innovációba fektetjük az erőforrásokat. Orbán Viktor viszont nem érti a modern világot, és nem tud mit kezdeni a kor kihívásaival. Nem katonákat és közmunkásokat kell toborozni, hanem olyan magyar munkavállalókat és vállalkozókat kell kiképezni, akik tudnak érvényesülni és sikereket aratni a XXI. századi munkaerőpiacon, a globalizáció és digitalizáció keretein belül”

– mondta Berg Dániel, a Momentum elnökségi tagja.

A Momentum egyébként országos figyelemfelkeltő akciósorozatba kezdett, melynek keretein belül országszerte gyászlepellel fedik le a Széchenyi-szobrokat, ezzel is tiltakozva az MTA kivéreztetése ellen.

Legfrissebb információink szerint február végéig eldőlhet az MTA sorsa, úgy tudjuk ugyanis, hogy az akadémia egy hetet kapott Palkovics Lászlótól, hogy kidolgozza saját álláspontját, a miniszter pedig február végéig, vagyis két héten belül le akarja zárni a vitát. Február 26-án újabb rendkívüli ülést tart az MTA elnöksége.