Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Közösen állnak ki az ellenzéki pártok a haldokló anyja miatt megtámadott Demeter Márta mellett

Ez a cikk több mint 5 éves.

Tegnap jelent meg az Origón egy névtelen cikk, amely azt állította, hogy Demeter Márta, az LMP képviselője VIP-kártyával vett igénybe szolgáltatásokat a Honvédkórházban. Az LMP szerint viszont Demeter csak ahhoz kért engedélyt, hogy haldokló édesanya mellett lehessen.

Az Origo cikke egy fényképet is közölt egy járóbeteg szolgáltatást kérvényező dokumentumról. A cikk azt nehezményezte, hogy Demeter, miközben kifogásolja a Honvédkórház működési hiányosságait, extra szolgáltatásokat vesz igénybe. Erre válaszul adta ki tegnap este az LMP az alábbi közleményt:

Az elmúlt órákban a Fidesz embertelen támadást intézett Demeter Márta ellen propagandaportálján, az Origo.hu-n. Az LMP társelnöke nem vett igénybe VIP-szolgáltatást a Honvédkórházban. Mindössze arra kért lehetőséget, hogy gyógyíthatatlan beteg édesanyjával együtt tölthesse az utolsó napokat. Erre ugyanakkor az intézményben már nem kerülhetett sor… A Fidesz kegyeletsértő, aljas eljárására nincsenek szavak.

Majd ma reggel a többi ellenzéki párt is csatlakozott az LMP-hez:

Mi, ellenzéki képviselőnők naponta szembesülünk azzal, hogy a magyar kormánypolitika világa milyen mélyre tud süllyedni. Nem hittük volna, hogy a Fidesz a legalja módszereket fogja használni Demeter Márta képviselőtársunk ellen. A vele szemben alkalmazott lejárató eszközök elfogadhatatlanok. A legutolsó kegyeletsértő lépésük embertelen és visszataszító. Méltatlan egy kórház vezetéséhez és egy volt tábornok miniszterhez, szembemegy mindazzal, amire egy katona felesküszik.

Szolidárisak vagyunk Demeter Márta képviselőtársunkkal, felkészültünk a következő támadásokra. És azt akarjuk, hogy tudja az egész fideszes gépezet: Nem törnek meg bennünket!

Demeter Márta kapcsán pont a héten derült ki, hogy az LMP képviselője és pártelnöke megbukott a nemzetbiztonsági átvilágításon. Hogy ez pontosan mit jelent, azt nem tudni, az átvilágítás szabályzata elég gumi jellegű, de a következménye az lehet, hogy Demeter elbukhatja pozícióját a parlament Honvédelmi bizottságában.

Az ügy előzménye, hogy Demeter, aki bizottsági tagságának köszönhetően korábban számos a kormánypártra kényes információt hozott napvilágra, tavaly belefutott egy kínos ügybe. Akkor nyilvánosságra hozta, hogy egy Orbán Flóra nevű magánszemély utazott haza katonai repülőgéppel Ciprusról. Márpedig a miniszterelnök lányát is Orbán Flórának hívják. Csakhogy akkor a Honvédelmi Minisztérium közölte, valójában egy Cipruson szolgálatot teljesítő katona Orbán Flóra nevű lányát szállították haza Ciprusról, amit megenged a katonai szabályzat.