Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Kitartással és türelemmel nem lehet lakbért fizetni – egyre erősebb az elégedetlenség a rendőrök között

Ez a cikk több mint 5 éves.

Balogh János országos rendőr-főkapitány beszélt még múlt hét csütörtökön arról egy új kiskunhalasi határvadász-laktanya avatóján, hogy a rendőri felső vezetés is tudja, hogy óriási gondok vannak az állomány túlterheltségével és alacsony keresetével. Majd

arra kérte kollégáit, hogy „esküjüknek megfelelően és abban a hitben, hogy igenis a hazánkat, az itt élőket szolgálják, továbbra is tartsanak ki”.

A kijelentéséből pedig azóta szállóige lett rendőrségi körökben. A Zsaruellátó nevű oldalon tömegével osztják meg a rendőrök, a főkapitány kijelentésére reagáló bejegyzéseket.

Egy rendőr, aki marad, arról írt, miért nehéz a kitartás:

Van, akit a szerelmes levelek tartanak bent a szolgálatban:

De volt, aki most szerelt le:

Van, aki azt küldte be, 126 órával tart ki:


Van, aki arról írt, milyen a megbecsültsége:

Van, aki megpróbált kitartás-utalvánnyal fizetni:

Van, aki hamburgeresnek ment:

Van, aki lakbértámogatás helyett türelmet kapott:


Volt, aki viccesre vette:

De olyan is volt, aki tudott fizetni kitartással:

Összességében a posztokból és kommentekből nagyon erősen az a kép rajzolódik ki, hogy órási létszámhiány van a rendőrségen (gyakorlatilag naponta kerül ki több leszerelésről szóló poszt csak erre a Facebook-oldalra), miközben az állomány büszke a munkájára, de nem elégedett se az anyagi, se a nem pénzügyi természetű megbecsültségével.

Persze egy ilyen Facebook-oldal posztjai nem reprezentatívak, hiszen az emberek hajlamosabbak a problémáikról posztolni, de a szakszervezetek megszólalásaival együtt kijelenthető: óriási gondok vannak a rendőrség háza táján.