Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Közösen tüntet az ellenzék Orbán Viktor évértékelője után, majd az ÁSZ elé vonul

Ez a cikk több mint 5 éves.

A Jobbik sajtóosztálya küldött ki egy közleményt (frissítés: azóta a többi párt sajtóosztálya is kiküldte ugyanezt a közleményt), amelyben vasárnapra, február 10-re közös ellenzéki tüntetést hirdetnek meg. Az Orbán várbéli irodája elől induló tüntetők az Állami Számvevőszék épületéhez vonulnak.

A Jobbik közleménye:

„Az ellenzéki pártok közös demonstrációt tartanak február 10-én, vasárnap délután a várbeli Szent György téren, Orbán Viktor új irodája előtt. Közösen fogjuk felemelni a szavunkat a munkavállalók életét megnehezítő rabszolgatörvény ellen, elmondjuk mi maradt ki Orbán Viktor évértékelőjéből, majd a rendezvény után az Állami Számvevőszék székháza elé vonulunk, hogy tiltakozzunk az ellenzéki pártok pénzügyi ellehetetlenítése ellen és megvédjük a magyar demokráciát. Várunk mindenkit, aki egyetért követeléseinkkel.

Demokratikus Koalíció
Hadházy Ákos és Szél Bernadett független képviselők
Jobbik Magyarországért Mozgalom
Lehet Más a Politika
Liberálisok
Magyar Szocialista Párt
Momentum
Párbeszéd”

Frissítés: a tüntetés 16 órakor kezdődik. Információink szerint a tüntetés 17 óra körül kezdődik, de ez az időpont még változhat. Ha további információ kiderül, cikkünket frissítjük.

Mint ismeretes, az elmúlt hetekben majd az összes ellenzéki pártot, a Momentumot, a Jobbikot, a Párbeszédet és a Kétfarkú Kutya pártot is megbüntette az állami számvevőszék, a Jobbik büntetésének teljes összege, amit februártól kell befizetnie a pártnak, így egymilliárd forint fölé kúszott. A DK pedig kezdeményezte az Állami Számvevőszék elnökének, a korábban fideszes országgyűlési képviselő Domokos Lászlónak a leváltását. Mindeközben a számvevőszék semmilyen hibát nem talált a Fidesz és a KDNP elszámolásában.

Címlapkép: Markoszov Szergej / Mérce