Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Kiskunfélegyházán is félpályás útlezárással tiltakoztak tegnap

Ez a cikk több mint 5 éves.

Kiskunmajsa és Kiskunfélegyháza ellenzéki aktivistái, civilek is félpályás, forgalomlassító útlezárást tartottak tegnap a kormány által bevezetett rabszolgatörvény és a kormány politikája ellen.

Fotó: Dabis Tibor, Kiskunfélegyháza

Fotó: Dabis Tibor, Kiskunfélegyháza

Fotó: Dabis Tibor, Kiskunfélegyháza

Az aktivisták a 451-es, Félegyházáról Szentesre vezető út mellett, délután 3-tól 5 óráig, két órán keresztül lassították a forgalmat, mintegy 25 autó részvételével. A lezárásban a Jobbik mellett a helyi MSZP, DK, az LMP ésa Kétfarkú Kutyapárt tagjai szervezték, de számos civil is részt vett benne.

A Félegyházi Hírmondó rövid beszámolója szerint a lezárás után autós vonulásra is sor került volna a belváros felé, ezt azonban „fanyesési munkálatok” és egy a központban történt baleset miatt végül a rendőrség nem engedélyezte a résztvevőknek.

A lezáráson tiltakoztak a rabszolgatörvény bevezetése, „a munkavállalók növekvő kiszolgáltatottsága” ellen, és méltányos béreket is követeltek a helyi politikusok.

A Bács-Kiskun megyei város lakói december óta egyébként régen nem látott, aktív szerepet vállaltak a kormányellenes demonstrációkban. A helyi Móra Ferenc Gimnázium diákja a januárban a kormánymédia támadásai miatt az érdeklődés kereszttüzébe kerülő Nagy Blanka is, az itteni demonstráción tartotta első beszédét.

Tevékenységéből helyben is kisebb botrány keveredett, miután a Magyar Idők megkísérelte személyében megtámadni Nagy matematikatanárát is, aki közlésük szerint a helyi MSZP-s vezető felesége.

A propagandamédia támadási kísérletét a helyi közösség jelentős része és a helyi sajtó is elítélte.

Emellett a Móra Ferenc Gimnáziummal kapcsolatban azt a mai demonstrálók is kiemelték, hogy a KLIK immár két éve nem hajlandó kinevezni azt a gimnáziumigazgatót, akit a tantestület választott az iskola élére, érdemi indoklást  pedig a legutóbbi elutasítás után sem adtak minderre.

Címlapkép: Dabis Tibor, Kiskunfélegyháza