Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Trump határmenti krízisét mítosznak nevezi egy texasi republikánus képviselő

Ez a cikk több mint 5 éves.

Will Hurd amerikai republikánus képviselő a Rolling Stone magazinnak adott interjújában „mítosznak” nevezte a Donald Trump elnök által előszeretettel hangoztatott határmenti krízishelyzetet.

A 41 éves Hurd, akit legutóbb harmadszorra választottak képviselőnek Texasban, olyan körzet képviselője, ami a mexikói-amerikai határból egy 1320 kilométer hosszú szakaszt foglal magába.

„Mindig mondom, egy tengertől-tengerig érő fal megépítése a legdrágább és a legkevésbé hatékony módja a határvédelemnek” – jelentette ki a képviselő, aki hozzátette

„Trump határmenti válsághelyzete egy mítosz”

illetve bármifajta cementből és fémrudakból álló fal építéséről azt monta, hogy az

„Egy 3. századi megoldáskísérlet egy 21. századi problémára”

A képviselő a körzetébe tartozó El Paso, Presidio és Eagle Pass városokat az Egyesült Államok legbiztonságosabb városai közé sorolja.

Donald Trump elnök választási kampánya óta előszeretettel hozza fel a mexikói határra, óceántól óceánig építendő gigászi fal ötletét, ezen terve miatt is tart december közepe óta a világtörténelem leghosszabb amerikai kormányzati leállása.

Ahogy a Mérce is beszámolt róla, a patthelyzet azért alakult ki, mert Donald Trump elnök leszögezte, hogy addig nem írja alá a büdzsétervezetet, amíg abban nem szerepel az amerikai-mexikói határon építendő falra szánt több mint 5 milliárd dollár is, a demokrata párti törvényhozók azonban nem hajlandóak megszavazni ezt az összeget.

Forrás: rollingstone.com
Címlapkép: Györffy Zoltán, New York