Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Papp Dániel: a képviselők „garázdálkodnak és randalíroznak egy közintézményben”

Ez a cikk több mint 5 éves.

Meglepően hosszú riportban számolt be az M1 híradója tegnap arról, hogy Szél Bernadett és Hadházy Ákos független országgyűlési képviselők újra az MTVA Kunigunda úti székházában töltötték az éjszakát az ellenzéki pártok öt pontjának beolvasását és az európai ügyészségről szóló közérdekű hirdetés közlését követelve.

Szél és Hadházy – akik egyébként még mindig a székházban tartózkodnak – többször élőben jelentkezett be Facebookon, amit a köztévé kifogásol, ugyanis a képviselők több olyan munkatársuk arcát mutatták, akik nem járultak hozzá ehhez, Szél és Hadházy szerint azonban a közmédia kommunikációs igazgatójának és vezérigazgatójának (akikkel meglepő módon sikerült beszélniük) nem szükséges az engedélye ehhez.

A képviselőkről készített anyag leginkább arra van kiélezve, hogy a képviselők erőszakkal hatoltak be a székházba, illetve erőszakosan, fenyegetően viselkednek a közmédia dolgozóival, akik ettől félnek.

A riportban hallható Papp Dániel vezérigazgató monológja, mely szerint a két politikus inzultálta és félelemben tartotta a közmédia dolgozóit, de a képviselők erre adott válasza természetesen már nem fért bele az anyagba.

Az M1 szerint a közmédia a politikusok mindkét követelését teljesítette, mégsem mentek haza, sőt, „a két párt nélküli képviselő az MTVA kameráját is kapcsolgatta”. (Ez a jelenet valójában úgy nézett ki, hogy Szél Bernadett megkérdezte az éppen őt filmező, szemébe világító operatőrt, hogy ki lehet-e kapcsolni az erős fényt, mire ő azt válaszolta, hogy nem, ezért Hadházy eltakarta a kezével a fényt.)

A híradó munkatársai minden kreativitásukat bedobva záróképnek az éjszakára egy kanapén megpihenő Hadházy Ákost vágták be, pontosabban a képviselő lábát, és az azon lévő lyukas talpú zoknit.

„Ez egy jó illusztráció, de nem elsősorban az én jellememről. Fel szeretném hívni a figyelmet, hogy én nem loptam a barátomon keresztül 300 milliárdnyi vagyont magamnak, ez való igaz, viszont nem is csak erre jó illusztráció, hanem arra is, hogy hogyan történik a manipuláció. Magyarországon az itt létünkből gyakorlatilag több millió ember egyedül az én lyukas zoknimat látja.”

– kommentálta Hadházy a zoknijáról készült képsorokat.

A képviselők a mai nap is több élő bejelentkezéssel tudósítottak a történésekről: amellett, hogy Szél Bernadett ma is rögtönzött híradóban olvasott fel igazi híreket a propaganda elleni tiltakozását kifejezve, írtak 10 + 1 kérdést Papp Dániel vezérigazgatónak, aki hétfőn azzal rázta le őket, hogy írásban tegyék fel kérdéseiket, ő pedig válaszolni fog.

Emellett tárgyaltak az MTVA kommunikációs igazgatójával is, akinek átadták a vezérigazgatóhoz intézett 11 kérdésüket. A kommunikációs megkérdezte őket, hogy ha kapnak írásos választ a kérdéseikre, hajlandóak-e elhagyni az épületet. Hadházy szerint ez a válaszoktól függ: ők beszélni jöttek, egy beszélgetésnek pedig az a lényege, hogy egy válasz felvethet újabb kérdéseket.

Érdeklődtek arról is, mi lesz a sorsa Hadházy Ákos európai ügyészséghez való csatlakozást hirdető közérdekű hirdetésével. A videóanyag jelenleg az MTVA Kereskedőháznál van, a képviselők azonban hiába keresték telefonon az illetékeseket, miután a diszpécser azt ígérte, kapcsol valakit,

a vonal azonban nem sokkal később megszakadt, onnantól kezdve pedig hiába csörgették a megadott számot perceken keresztül, a Kereskedőház elérhetetlenné vált.

Időközben Papp Dániel válaszolt a képviselők 10+1 kérdésére:

„Válaszolok annak ellenére, hogy Önök nem tisztelve a munkát, a munkahelyet, a munkavégző családapákat és családanyákat, fenyegetnek tisztességesen dolgozó embereket, megszegve esküjüket nem a köz érdekében, hanem azzal szemben, azzal kárt okozva garázdálkodnak és randalíroznak egy közintézményben”

– írja.

A képviselők legtöbb kérdése konkrét, a közmédia által leadott hírről szól, amiket Papp leginkább a szerkesztői szabadságra, illetve a panasztétel jogára hivatkozva pattint le. Egyet azért talán mégis érdemes kiemelni:

A 10. kérdés így szól:

„Mi a magyarázat arra, hogy az MTVA vezérigazgatója nem hajlandó személyesen találkozni ellenzéki országgyűlési képviselőkkel, és hogy képzeli, hogy biztonsági őrökkel dobatja ki őket az épületből?”

Papp válaszának egy részlete:

„Az általánosítást visszautasítom! Nincs személyes megbeszélni valóm – erre a törvény sem kötelez – olyanokkal, akik garázdálkodnak egy közintézményben, akik becsmérlik az általam vezetett intézményt, akik rólam, munkatársaimról hazugságokat terjesztenek élő Facebook-adásokban, akik megsértik az alapvető emberi normákat, fenyegetik az itt dolgozókat, akik semmiféle tiszteletet nem mutatnak embertársaik iránt, és akik kárt okoznak az intézménynek..”

A képviselők harmadik napjukat töltik az MTVA székházában, Papp Dániel válaszai után pedig úgy döntöttek, maradnak.

Címlapkép: Szél Bernadett az MTVA székházában. (Forrás: Szél Bernadett / Facebook)