Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Az Államkincstár szerint már ma átutalják a nyugdíjakat, de a postai kifizetések csak hétfőn indulnak (Frissítve)

Ez a cikk több mint 5 éves.

Több olvasónk, illetve az Index és a 444 olvasói is jelezték, hogy nem érkezett meg a szokásos időpontban a januári nyugdíj. Eleddig az volt a gyakorlat, hogy minden hónap 12-e reggel már számláikon találhatják pénzüket a nyugdíjasok, ha pedig 12-e hétvégére esik, akkor az azt megelőző péntekig szokták folyósítani az összeget.

Tehát ebben a hónapban ma reggel, január 11-én kellett volna ennek bekövetkeznie, ám mégsem történt így. Az Index úgy tudja, az ápolási díjak és rokkantsági járadékok sem érkeztek meg.

Frissítés 12:25 – Magyar Államkincstár: napközben átutalják a nyugdíjakat

A bankszámlákra érkező nyugdíjakat a nap folyamán megkapják az érintettek – közölte a Magyar Államkincstár pénteken az MTI-vel. Nincs fennakadás a kifizetésben, a jóváírás a bankoknál technikai okok miatt napközben történik meg – tették hozzá.

A postai kifizetések 2019. január 14-én indulnak.

Kórozs Lajos MSZP-s politikus egy Facebook-videóban azt mondta, tudomása szerint az illetékes szervek új informatikai rendszerre álltak át, ezért csúsznak a kifizetések.

Az Azénpénzem.hu arról ír, hogy két nagy banktól, a CIB-től és az OTP-től is tájékoztatást kaptak: csak 14-én fogják kiküldeni a nyugdíjakat, tőlük független okok miatt.

„Az OTP Bank tájékoztatja ügyfeleit, hogy a 2019. január 11-én esedékes nyugdíjak átutalása várhatóan csak 2019. január 14-én hétfőn történik majd meg. A nyugdíjak utalása a bank rendszerétől független ok miatt csúszik” – írta az OTP.

A CIB Bank azt is elárulta, hogy a mára várt nyugdíjak nem érkeztek meg a Magyar Államkincstártól.

Frissítés 12:30 – „Úgy látom, telefonálni még van pénze”

Felháborító hozzáállásról számolt be egy olvasó a 24.hu-nak. Az államkincstár veszprémi fiókjánál telefonon érdeklődött a nyugdíja folyósításáról, és hangsúlyozta, na szüksége van a pénzre, hogy beszerezhesse gyógyszereit. Az ügyintéző ezt válaszolta neki: „Úgy látom, telefonálni még van pénze.”

Címlapkép: MTI / Kovács Attila