Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Megkezdődött az országos blokád szervezése, ez a tizenkilenc város már csatlakozott

Ez a cikk több mint 5 éves.

Immáron 19 olyan városról tudni, ahol jelenleg is zajlik a felkészülés arra az országos tiltakozó akcióra, amelyet Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetségének elnöke hívta fel az elégedetleneket  a január 5-ei budapesti rabszolgatörvény-ellenes nagytüntetésen.

Az Általános sztrájk Facebook-oldal által megadott események alapján az alábbi városokban indult el az országos demonstráció szervezése:

Az egyes tüntetésekről később várhatók részletes információk, az országos tiltakozást kezdeményező Országos Sztrájkelőkészítő és Demonstrációszervező Bizottság egyelőre arra kér „minden magáért, családjáért és Magyarországért felelősséget érző polgárt”, hogy csatlakozzon a megyeszékhelyeken és a többi városban szerveződő demonstrációkhoz, vagy akár szervezze meg azt saját településén.  Emellett arra is buzdítanak, hogy aki egyetért az akcióval, az használja a tiltakozás, figyelemfelhívás minden lehetséges legális formáját már január 19-e előtt, hogy mindenki tudjon a sztrájkkövetelésekről és a készülő tüntetésekről.

Korábban mi is megírtuk, hogy az országos tiltakozó akciót bejelentő Kordás László az ATV Heti Napló című műsorában beszélt a január 19-re meghirdetett országos blokád részleteiről. Mint mondta, az esetleges sztrájkig is le lehet állítani az ország vérkeringését, az utak eltorlaszolásával, a fontosabb közlekedési pontok lezárásával szerinte meg lehet bénítani a forgalmat és az áruszállítást Magyarországon. A szakszervezeti elnök szerint utcai demonstrációkat, félpályás útlezárásokat, és egyéb megmozdulásokat is tartanak országszerte.