Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Már 16 városból jelezték, hogy részt vennének a 19-i országos blokádban

Ez a cikk több mint 5 éves.

Kordás László az ATV Heti Napló című műsorában beszélt a január 19-re meghirdetett országos blokád részleteiről. Az egy napra, egy időpontra szervezett országos demonstrációt a január 5-i, rabszolgatörvény elleni – eddigi legnagyobb – tüntetésen jelentették be a szakszervezeti vezetők.

Mitől fog megállni az ország?

Sváby András kérdésére Kordás László elmondta, hogy a sztrájkig is le lehet állítani az ország vérkeringését, az utak eltorlaszolásával, a fontosabb közlekedési pontok lezárásával szerinte meg lehet bénítani a forgalmat és az áruszállítást Magyarországon.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke közölte, hogy a szervezés zajlik, jelenleg is a területfoglalási engedélyeket intézik, és nagyon sok helyen lesz megmozdulás, egy nap alatt 16 városból jelezték, hogy csatlakoznának a blokádhoz.

Utcai demonstrációkat, félpályás útlezárásokat, és egyéb megmozdulásokat is tartanak majd a szakszervezeti elnök szerint országszerte, és arra is próbálnak figyelni, hogy a gimnáziumi felvételiket ne zavarják meg.

„Más szakszervezeti konföderációknak is vannak ilyen megyei szervezetei, így egy akcióegységbe tömörülve meg tudjuk szervezni azt, hogy a nagyvárosokban és a megyeszékhelyeken egy időben, egyszerre legyen félpályás útlezárás” – mondta el Kordás, aki hozzátette, hogy továbbra is várják a megkereséseket, hogy minél több demonstráció legyen országszerte „egy időpontban, egyszerre”.

A szakszervezetek kedden adják át a követeléseiket tartalmazó dokumentumot Orbán Viktornak, akinek öt napot adnak arra, hogy felállítson egy tárgyalódelegációt. Kordás szerint felkészültek a sztrájkra, és ha jelzést kapnak a munkavállalók többségétől, abban a pillanatban meg is tudják szervezni.

Tegnap Soros emberei tüntettek? Ön Soros embere? – kérdezte a riport végén a műsorvezető, amire Kordás úgy válaszolt, hogy várja a pénzt, de egyelőre nem kapott egy vasat sem.

(ATV)

Címlapkép: Országos tüntetés a rabszolgatörvények ellen, 2019. január 5. (Fotó: Hallgatói Szakszervezet / Rab Gitta)