Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Gyerekeik játékaival a Facebookon tüntetnek a Magyar Anyák

Ez a cikk több mint 5 éves.

A (kisgyerekes) anyákból álló Magyar Anyák Facebook csoport tagjai, akik érthető okokból nem tudnak csatlakozni az rabszolgatörvény elleni tüntetésekhez, úgy döntöttek, nem érik be azzal, hogy csak lélekben legyenek az utcán tüntetőkkel. Szibériai aktivisták nyomdokaiba lépve, gyerekeik játékait hívták segítségül, hogy eljuttassák üzenetüket a kormányhoz: ők sem kérnek a túlóratörvényből.

A tüntető játékokról készült fotókat a Csalódott Családok Facebook oldalon tették közzé. A Magyar Anyák az albumban egy felhívást is közzétettek, miszerint:

„Ha nem tudsz az utcai ellenálláshoz csatlakozni a havazás miatt, mert a közeledben nincs tüntetés, beteg vagy, nem érsz rá, netán félsz, csatlakozz a mi demonstrációnkhoz és #tuntessjatekkal ! És persze hozz még egy embert!
Az elkészült képet töltsd fel a Facebookra és mindenképpen használd a #tuntessjatekkal hashtaget posztoláskor! Hogy mindannyian láthassuk, tedd nyilvánossá a posztodat!

Ha pedig (inkább azt) szeretnéd, hogy mi (is) töltsük fel a fotódat, szigorúan név nélkül, a Csalódott Családok oldalon folyamatosan frissülő albumunkba, juttasd el nekünk a képet egy, a CsCs oldalnak küldött üzenetben!”

Címlapkép: Facebook / A Magyar Anyák