Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Varga szerint az ellenzék becsapja az embereket, Harrachnak tiszta a lelkiismerete

Ez a cikk több mint 5 éves.

Újabb két kormánypárti képviselő szólalt meg a rabszolgatörvény körüli tiltakozásokról.

Harrach Péterrel az Azonnali készített ünnepi hangulatú videóinterjút. Megkérdezték tőle, hogy imádkozik-e a nemzet karácsonyfáját és az ünnepeket nem tisztelő tüntetőkért, amire Harrach úgy válaszolt, hogy érez egy kis provokációt a kérdésben, ezért inkább máshogy tenné fel azt: haragszik-e rájuk?

A KDNP-s politikus nem haragszik, hiszen embernek és emberi méltósággal rendelkezőnek tartja a tiltakozókat is, ugyanúgy, mint azokat, akik kevesebb rossz pillanatot követnek el az életben, mondta az Azonnalinak. Azért reméli, hogy a karácsony közeledtével nem csinálnak ebből gyakorlatot.

Harrach Pétertől megkérdezték azt is – elsősorban a közelmúltban kétes körülmények között megszavazott rabszolgatörvényre és  a közigazgatási bíróságokra utalva –, hogy hívő keresztényként emlékszik-e olyan esetre, amikor úgy érezte, hogy meg kellett volna gyónnia a Parlamentben tanúsított szavazási magatartását. Harrachal azonban még nem történt ilyen, hiszen egy felelős képviselő tisztában van a benyújtott tervezet részleteivel, meg kell, hogy nézze azt, hogy az adott törvénytervezet megszavazható-e.

Harrach mellett Varga Mihály is megszólalt a rabszolgatrörvény kapcsán. A pénzügyminiszter a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában szerepelt, ahol elmondta, hogy az ellenzék szándékosan félremagyarázza az önkéntes túlmunkaidő bővítését lehetségessé tevő törvényt és be akarja csapni az embereket. A miniszter szerint ezzel szemben a magyar gyakorlat a jövőben lehetővé teszi a munkavállaló számára, hogy önként, saját beleegyezésével többet dolgozhasson, több pénzt kereshessen. Arról, hogy ez miért nem biztos, hogy így van, többek között itt, itt és itt is írtunk.

Az tüntetésekre Orbán Viktor is reagált a Kossuth Rádió műsorában, amit a 24.hu szemlézett. „Ma már jól látható, hogy a túlóratörvény csak egy ürügy volt, de nem lepett meg. Ugyanez a hisztérikus sikongatás volt akkor, amikor az IMF-et hazaküldtük, amikor bevezettük a közmunkát. Egy nagyobb jelentőségű döntés után mindig világvégét kiáltanak. Minden tapasztalati tény rendelkezésünkre áll” – mondta a miniszterelnök.

Kifejezte a nemzet karácsonyfája ellen történt támadás érthetetlenségét is, illetve kiemelte, hogy Európa-szerte a legaktívabb tüntetőket Soros György fizeti. A rendőri erőszakra úgy reagált, hogy 2006-al szemben ma nem látni vérző fejű embereket, a rendőrségtől ezt a türelmes, de egyértelmű és határozott fellépést várja el.

(Azonnali, MTI, 24.hu)

Címlapkép: MTI/Soós Lajos