Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

December 21-én szólt a Hankook, hogy idén már nem lesz karácsonyi bónusz

Ez a cikk több mint 5 éves.

Az index.hu információi szerint Hwang Seong Hak, a Hankook Tire rácalmási üzemének ügyvezető igazgatója decmeber 21-én közölte dolgozóival, hogy idén karácsonyra ne számítsanak bónuszra, mert sajnos a vállalatnak

„mind helyi, mind globális szinten számos nehézséggel kellett szembenéznie”

A közleményben a továbbiakban ígéret hangzik el arra, hogy – valószínűleg – januárban fogják majd utalni a „tavalyihoz hasonló mértékű bónuszt”, mert a cég globális központjában túl sokáig tart a bérszámfejtés.

Az Index adatai szerint a Hankooknak csak az első három negyedévben 163 millió dolláros profitja volt.

A Vegyipari Dolgozók Szakszervezete (VDSZ) szerint a Hankook általános politikája az, hogy a karácsonyi bónuszokat az amúgy alacsony bérek felhúzására használják év végén. A szakszervezet közleménye szerint

„A VDSZ Dunaújvárosi Gumigyártók Szakszervezete aláírásgyűjtésbe kezdett, hogy hajlandóak-e a dolgozók nyomást gyakorolni a cég vezetése felé a bónusz mihamarabbi kifizetése érdekében.”

Korábban itt írtunk a Mércén arról, hogy hogy a multi-ellenes propaganda mellett valójában kifejezetten baráti politikát folytat a kormány a nemzetközi nagyvállalatokkal szemben, akik – elsősorban a nevetségesen olcsó munkaerőköltségnek (munkabérnek) köszönhetően – elképesztő profitot termelnek Magyarországon, és a vállalati adóktól sem kell tönkremenniük. Ebbe a sormintába illenek az idén tavaszi EKD-számok is.

Ezzel együtt a legnagyobb megítélt egyedi támogatásokat tekintve nagyot nem változott a magyar cégek helyzete: az EKD-s toplista nem módosult tavaly tavaszhoz képest, a kapott egyszeri támogatásokat nézve továbbra is vezet a Mercedes, mögötte az Apollo Tyres, a Hankook Tire, az Audi Hungária, majd ismét a Mercedes.

Forrás: Index.hu