Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Szombathelyen 1000-1500 ember tüntet a rabszolgatörvény ellen

Ez a cikk több mint 5 éves.

Az ugytudjuk.com szöveges közvetítése szerint már kicsivel a kezdés után is többen voltak, mint a hétvégi Haladás meccsen.

Tudósítások szerint 1000-1500 ember gyűlt össze 17:30-ra Szombathelyen a Polgármesteri Hivatal elé, ahol az „Éljen Szombathely!” egyesület szervezett tüntetést. A demonstrációba a pártok is bekapcsolódtak, a helyszínre érkezett például Ungár Péter, az LMP parlamenti képviselője.

Az eseményen felszólalt többek között Endrődy Krisztián, a szombathelyi Weöres Sándor Színház színésze, a DK-s Szuhai Viktor, Németh Ákos, az LMP Vas megyei elnöke, egy ismert helyi slammer, az MKKP volt helyi képviselőjelöltje, illetve a Momentum helyi elnöke is.

A beszédekben a rabszolgatörvény és a különbíróságok mellett az általánosan tapasztalható önkény és diktatúra ellen emeltek szót a felszólalók. A Momentum helyi elnöke, Lukács Dániel elmondta, hogy tegnap társaival elmentek a Vas Népéhez, hogy átadják az öt pontos ellenzéki követelést, de az újság nem közölte azt.

Tüntetést tartanak ma továbbá Miskolcon és Sopronban, a határokon túl Dublinban, Helsinkiben, Lipcsében és Hannoverben is. A hét következő napjainak a demonstrációiról pedig ebben a cikkben számoltunk be.

(ugytudjuk.com)