Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Saját dolgozói esetében megtartaná a kafetériát a 15. kerületi önkormányzat

Ez a cikk több mint 5 éves.

Ma kerül a 15. kerületi képviselő-testület elé Németh Angéla polgármester javaslata, amely előírná, hogy saját forrásaira támaszkodva az önkormányzat nagyobb mértékben növelje saját dolgozóinak fizetését, mint azt a törvény előírja. A polgármester azt is szeretné elérni, hogy az önkormányzat által foglalkoztatottak – óvónők, szociális munkások, családgondozók, bölcsődei és egészségügyi dolgozók – a jövőben is részesülhessenek kafetéria-juttatásokból, annak ellenére, hogy a kormány nemrégiben megszüntette azok adómentességét, és ezzel gyakorlatilag felszámolta a kafetériarendszert.

A polgármester közleményében azt írja, az tervezett intézkedések hatására

„a kerület több ezer önkormányzati dolgozója […] az előírtat jócskán meghaladó béremelést kaphat, azaz jövőre több ezer család megélhetése válhat könnyebbé.”

A közlemény arra is kitér, hogy a bizottsági viták során kiderült, a Fidesz és az LMP képviselői várhatóan nem szavazzák meg az előterjesztést.

Ennek fényében nem teljesen világos, hogy a polgármesternek meglesz-e az elegendő szavazata a testületben ahhoz, hogy átvigye az elmúlt időszak kormányzati pusztítását ellensúlyozni hivatott intézkedést.

Címlapkép: MTI / Soós Lajos