Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.
Önkormányzati választás 2019.
Főopolgármester-választás állása 63.85%-os feldolgozottságnál
50,02%
KARÁCSONY GERGELY
44,93%
TARLÓS ISTVÁN
4,44%
PUZSÉR RÓBERT
Jelenleg esélyes budapesti polgármesterek
kormánypárti
9
ellenzéki
14
Feldolgozottság: 60.09%
Jelenleg esélyes megyei jogú városok polgármesterei
kormánypárti
13
ellenzéki
10
Feldolgozottság: 97%
Kattints ide a részletekért!

Saját dolgozói esetében megtartaná a kafetériát a 15. kerületi önkormányzat

Ma kerül a 15. kerületi képviselő-testület elé Németh Angéla polgármester javaslata, amely előírná, hogy saját forrásaira támaszkodva az önkormányzat nagyobb mértékben növelje saját dolgozóinak fizetését, mint azt a törvény előírja. A polgármester azt is szeretné elérni, hogy az önkormányzat által foglalkoztatottak – óvónők, szociális munkások, családgondozók, bölcsődei és egészségügyi dolgozók – a jövőben is részesülhessenek kafetéria-juttatásokból, annak ellenére, hogy a kormány nemrégiben megszüntette azok adómentességét, és ezzel gyakorlatilag felszámolta a kafetériarendszert.

A polgármester közleményében azt írja, az tervezett intézkedések hatására

„a kerület több ezer önkormányzati dolgozója […] az előírtat jócskán meghaladó béremelést kaphat, azaz jövőre több ezer család megélhetése válhat könnyebbé.”

A közlemény arra is kitér, hogy a bizottsági viták során kiderült, a Fidesz és az LMP képviselői várhatóan nem szavazzák meg az előterjesztést.

Ennek fényében nem teljesen világos, hogy a polgármesternek meglesz-e az elegendő szavazata a testületben ahhoz, hogy átvigye az elmúlt időszak kormányzati pusztítását ellensúlyozni hivatott intézkedést.

Címlapkép: MTI / Soós Lajos
Olvass tovább!