Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

„Megmutatjuk, hogy el fogjuk takarítani a szemetet!” További tiltakozásokat ígér az MSZP a rabszolgatörvény ellen

Ez a cikk több mint 5 éves.

Sajtótájékoztatót tartott vasárnap délelőtt az MSZP két politikusa, Kunhalmi Ágnes, a párt elnökségi tagja, illetve Komjáthi Imre alelnök. A sajtónak intézett szavaik alapján az MSZP továbbra is támadni fogja a rabszolgatörvényt.

Miután a kormány és a szakszervezetek közötti tárgyalások kudarcba fulladtak, sőt a Fidesz utolsó pillanatban még szigorított is a dolgozók túlórakeretét az éves 250-ről 400 órára emelő rabszolgatörvényen, a szakszervezetek megkezdték az utcai tiltakozásokat.

A tegnapi, Budapesten tartott tízezres demonstráción Komjáthi maga is részt vett, s a rendezvény hivatalos lezárása után zászlóval a kezében megrohamozta a Kossuth teret elálló rendőrkordont. A kialakult dulakodás során (melynek végén a munkások elfoglalták a rendőrség által lezárt teret) a politikus lábán megsérült, majd kórházba is kellett vinni.

A sajtótájékoztatón Komjáthi elmondta:

„A tegnapi ütközet egy volt a sok közül. Nem adjuk fel a harcot!”

Saját szerepével kapcsolatban azt mondta:

„A tegnapi napon annak a melósnak a dühe és elkeseredettsége hajtott előre, aki 33 évet dolgozott vegyiparban, három műszakban. Aki hat gyermeket nevel, és a saját bőrén tapasztalta meg, ilyen sokat túlórázni. Annak a szakszervezeti vezetőnek a dühe hajtott, akinek a dédapja az utcán harcolta ki a nyolcórás munkaidőt. (…) Most ezeket a jogokat akarják tőlünk elvenni.”

Komjáthi a továbbiakban kifejtette, hogy a kormány a rabszolgatörvénnyel rátámadt saját társadalmára, és az MSZP minden zárószavazáson ezt a törvényt támogató fideszes képviselőt szembesíteni fog döntése súlyával.

„Azt mondták rólunk, hogy kukások vagyunk… Akkor meg fogjuk mutatni, hogy eltakarítjuk a szemetet.”

– zárta beszédét az alelnök.

Forrás: MSZP/Facebook
Címlapkép: A rabszolgatörvény elleni tüntetés 2018. december 8-án. Fotó: Prosinger Lívia