Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Donald Trump azt terjeszti, hogy az ő nevét skandálják Párizsban a tüntetők

Ez a cikk több mint 5 éves.

Ahogy arról a Mérce is beszámolt, tegnap könnygázzal oszlattak több tízezres tömeget és több száz embert letartóztattak a párizsi sárga mellényes (gilets jaunes) óriástüntetés után. A Champs-Élysée közelében vonuló tömeg Emmanuel Macron francia elnök lemondását követelte, majd súlyos, sorozatos összecsapások következtek a tüntetők és a rendőrök között.

Erről a hatalmas tüntetésről támadtak különös elképzelései az Egyesült Államok 45. elnökének, Donald Trumpnak, aki szerint a dolgozók helyezetének nehezítése, az üzemanyagárak növekedése miatt, valamint Macron távozásáért tüntetők az ő nevét skandálták Párizs utcáin.

‘A Párizsi Egyezmény nem igazán működik a párizsiaknak. Tüntetések és zavargások Franciaország-szerte. Az emberek nem akarnak nagy mennyiségű pénzeket fizetni, sokat (megkérdőjelezhetően irányított) harmadik világbeli országoknak, hogy talán megvédjék a környezetet. Azt skandálják: „Trumpot akarjuk!” Szeretem Franciaországot.’

Az elnököt minden bizonnyal megtévesztette egy hoax, ami egy egy évvel ezelőtti brit szélsőjobboldali tüntetésen készült videón alapszik, amin valóban a nevét skandálják.

A videó kamu feliratozással mostanában újra felkerült a netre, ezúttal úgy, mintha a jelenlegi párizsi tüntetéseken készült volna.

De sajnos nem, az elnöknek még várnia kell, hogy tovább terjedjen népszerűsége az angol neofasiszták csoportján.

A nagy, lassan lázadásba forduló párizsi tüntetés mellett a sárga mellényes mozgalom a tegnapi nap folyamán az ország minden részén komoly akcióba lépett.

Forrás: The Intercept; AFP; Twitter

 

Címlapkép: StCollison/CNN