Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A „közszolgálati” televízió propagandája és elhallgatásai ellen tüntetnek Hadházyék a tévészékház előtt

Ez a cikk több mint 3 éves.

Vasárnap délután került sor az MTV Kunigunda úti székháza előtt Hadházy Ákos tüntetésére, melyet azért szervezett a korábbi LMP társelnök, mivel az állami televízió nem számolt be arról, hogy az egységes Európai Ügyészség felállítására szervezett aláírásgyűjtésük során már több, mint 270 ezer aláírás gyűlt össze, több ezer aktivista közreműködésének is köszönhetően.

A szervező szerint ez „csak egy példa a hírek elhallgatására, a néphülyítő kormánypropaganda bűnös kiszolgálására”.


A III. kerületi épület előtt több százan gyűltek össze délután három órára. A demonstráción először felszólaló Nagy-Navarro Balázs megemlékezett a 2011-es éhségsztrájkra, amiben többek között ő is  részt vett mintegy száz másik emberrel együtt, hogy tiszta közmédiát követeljenek. Részletesen elmondta, hogyan koncentrálta a kormányhatalom saját kezében a magyar sajtót.

„A demokrácia és a korrupció elleni küzdelem összefügg”

– mondta Nagy-Navarro, aki ironikusan „nemzetstratégiai érdekűnek” nyilvánította a rendezvényt.

A felszólalók, köztük a volt MTV-dolgozó Dömsödi Gábor, egybehangzóan „hazugsággyárnak” illetve „trágyahegynek” nevezték a jelenlegi közmédiát. Előbbi kitért rá, hogy annak idején még fideszesek is felháborodtak a közmédiás leépítéseken. A későbbiekben a felszólalók kitértek rá, hogy a kormányzat a saját kezében összpontosítja jelenleg az általuk birtokolt és „Rogán Antal irányítása alatt álló”  összes médiaterméket.

„Az emberek nem hülyék, ha tudják hogy mi van, ha húsz csatornán ugyanazt hallják, akkor nem fogják azokat bevenni”

–mondta egy pont a mikrofont visszaszerző Nagy-Navarro Balázs.

„Szabadságot akarunk, nyugalmat akarunk, boldog Magyarországot akarunk”

– tette hozzá.

Ezek után Hajnal Miklós, a Momentum Párt szóvivője szólalt fel, aki megkérte a jelenlevőket, hogy „integessenek a tetőn álló propagandistáknak”.

Hajnal szerint a kormány fél a közvéleménytől, és ezért akarja ennyire uralni a médiát. Hozzátette, Orbán Vikor

„rákosista propagandát épít”.

A szóvivő felhívta rá a figyelmet, hogy a kormánypárt csak kétharmadot szerzett áprilisban, úgyhogy legyen szívesek „legalább egyharmadnyi műsoridőt adni nekünk”.

Hajnal után Hadházy Ákos szólalt fel, aki szerint ez a kormány „olyan, mint a rák, mindent átsző, mindent behálóz”. Ezt nem csak a propagandagyárak kiépítésére mondta, hanem belevette a CEU-ügyet, illetve a Polt Péter által vezetett ügyészséget. Hadházy közölte, hogy az emberek azért gyűjtik az aláírásokat, hogy visszavegyék a közszolgálatot.

A közmédia visszaszerzését tartotta a legfontosabbnak, mert annak visszaszerzése nélkül

„olyanok vagyunk, mint a bárányok, akik csak bégetnek, amikor viszik őket a vágóhídra”

A volt pártelnök szerint a kormány, ha tehetné, bezárná a HVG-t és a 444-et, illetve minden ellenzéki médiát. Szerinte ezért kell cselekednie az állampolgároknak.

Hadházy Ákos petíciót nyújtott át a tüntetés végén az MTVA vezetőségének, melyben tisztességes, nem propagandisztikus közmédiát követel, valamint azt, hogy számoljanak be az aláírásgyűjtésükről. A demonstráció a Himnusz eléneklésével zárult.

 

 

 

Címlapkép: merce.hu