Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Ha a Honvédség gyakorlatozik, Németh Szilárd egyből migránsokkal riogat

Ez a cikk több mint 5 éves.

Németh Szilárd napok óta másról sem beszél, mint hogy 70 ezer migráns tart az ország felé, akiknek maga Soros György küld pénzt a saját vagyonából úgynevezett migránskártyákra. Szerdai sajtótájékoztatóján se volt ez másként, csakhogy akkor hozzáadott még egy kis extrát a történethez.

Németh azt mondta, a Magyar Honvédség készen áll arra, hogy a veszélyeztetett határszakaszra akár több ezer katonát vezényeljenek ki. Ennek begyakorlására rendeltek el 72 órás készenléti gyakorlatot a 175 kilométeres szerb-magyar határszakaszon. A gyakorlaton 2300 katona vesz részt 310 technikai eszközzel, köztük harci járművekkel, rohamcsónakokkal, helikopterrel.

Szerinte Magyarország szuverenitásának és a magyar emberek biztonságának legfőbb garanciája a Magyar Honvédség.

„Napjainkban tíz-húsz-harminc ember próbálkozik naponta illegálisan belépni az országba, nem ostromolják tízezrek a határt. Magyarország bebizonyította, hogy a migráció szárazföldön megállítható. Magyarország sikeresen megvédte a keresztény nemzeti kultúrát, és mindeközben nemzetközi jogi kötelezettségeinek is maximálisan eleget tett.”

Majd péntek este Korom Ferenc, a Honvéd Vezérkar főnöke egyértelműen kijelentette az M1-en:

nem a balkáni migrációs helyzet miatt gyakorlatozik a honvédség a szerb határszakasznál, hanem korábban megtervezett készenlét-ellenőrzési műveletről van szó, „azt tesztelik, hogy az elmélet a gyakorlatban hogyan működik”.

„A gyakorlat célja a határvédelmi feladatokba bevont katonai alakulatok felkészültségének, reagálóképességének, a logisztikai támogatás gördülékenységének ellenőrzése, a feladattal összefüggő katonai képességek gyakorlása, valamint a rendőri erőkkel kialakított együttműködés szinten tartása.” – olvasható a Honvédelem honlapján. Arról tehát szó sincs, hogy a Honvédség azért gyakorlatozik, mert hamarosan migránsok ezrei fogják ostromolni a magyar határt.

Vagyis Németh Szilárd vagy szándékosan ferdít és pánikot kelt azzal, hogy a sokat  emlegetett 70 ezer közeledő migráns által „veszélyeztetett” magyar határt összeköti a honvédség ettől független, már korábban megtervezett gyakorlatával, vagy a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkáraként fogalma sincs a Honvédség működéséről. Egyik sem túl szerencsés.

(MTI)

Címlapkép: MTI/MTI Fotószerkesztõség/Koszticsák Szilárd