Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Lázár: Botka maffiózó, Márki-Zay migránspárti

Ez a cikk több mint 5 éves.

A jövő évi önkormányzati választások egyik legizgalmasabb helyszíne egyértelműen Csongrád megye lesz, ahol Lázár János vissza akarja majd szerezni Hódmezővásárhelyt, míg a Fidesz Szeged bevételére készül. Lázár János pedig ki is adta az irányt hétvégén a Fidesz-közeli promenad.hu-nak adott interjújában.

A Fidesz országgyűlési képviselője, a miniszterelnökséget vezető ex-miniszter Botka Lászlót, Szeged polgármesterét egyenesen lebűnözőzte az interjúban. Azt is elmondta, szerinte Szeged fejlődésének Botka az akadálya:

„Szeged fejlődésének jelen pillanatban egyetlen akadálya van, mégpedig Botka László, aki ma már nem a megoldás, hanem maga a probléma. Botka puhasága és tétovasága ahhoz vezetett, hogy szervezett bűnözői körök vették át Szeged irányítását. Erről szól a VIP-parkolási ügy kicsiben, a Szeviép-ügy nagyban. A Szeviép-ügynek rövidesen olyan szálai kerülhetnek napvilágra, amelyek bizonyítják, hogy Szeged sajnos a szervezett bűnözői körök kezében van. A várost fokozatosan behálózó baloldali politikai maffia rossz irányba viszi Szegedet, ebből értelemszerűen nem jöhet ki fejlődés. Botka ma már nem a szegediek, hanem e szervezett baloldali bűnözői körök polgármestere. Hogy a bábjuk „csupán” vagy egy közülük, azt a nyomozóhatóságok dolga eldönteni. Egy bizonyos: politikai változásra van szükség az előrelépéshez. Szeged polgárai nem lehetnek tovább ellenzékben!”

De Lázár beszélt Márki-Zay Péterről is az interjúban:

 „Meggyőződésem szerint Hódmezővásárhelynek ma a liberális körök kegyét leső, migránspárti városvezetése van. Márki-Zayék Vásárhelyet nem egy fejlesztendő, hanem egy kiaknázandó településnek látják, az Orbán-ellenes mozgalom gazdasági, politikai hátországának. A vásárhelyiek át lettek verve, békét és összefogást ígértek nekik, ehelyett belerángatták őket egy ádáz polgárháborúba. Márki-Zay ugyanis nem a helyi ügyeket vitte fel Budapestre, amiben egyébként én is a partnere lettem volna, helyette a pesti politika megosztottságát hozta le ide, a vásárhelyi hétköznapokba. A városban ma folyamatos a kampány és a polgárháború, a polgármester csapatai mindig valaki ellen harcolnak, sosem valamiért, valami mellett. Két táborra szakadt a város, családokat, barátokat fordítottak egymással szembe. Ezért tartom nagyon fontosnak, hogy a Fidesz jövőre olyan jelöltet állítson, aki ezeken a vitákon felül tud emelkedni, képes békét teremteni és újra fejleszteni. Ha Vásárhely lemond ezekről az évekről, elvesztegeti az időt. A fejlődési pályáról ugyanis egy pillanat műve letérni, de évekig tarthat visszamászni oda. A Márki-Zay-féle politika ma már a vásárhelyi fiatalok jövőjét is veszélyezteti. Ez a lényeg, amit Vásárhelyen mindenkinek értenie kell, a többi ugyanis csak politikai marketing.”

Ma délután egyébként Márki-Zayék tartanak tüntetést a helyi kormánypárti média által megtámadott egyik ellenzéki szereplő védelmében.

Lázár beszélt arról is, hogy milyen kampányra készül a Fidesz:

„Mindkét városban köztiszteletben álló, pártok fölötti, nagyon sikeres és nyugodt polgármesterjelöltet kell állítani, aki kiegyensúlyozott, és képes a legfontosabbra: a béke és a fejlődés feltételeinek megteremtésére. A Fidesznek Szegeden és Hódmezővásárhelyen is új, polgári többséget kell szereznie és szerveznie, ehhez természetesen új képviselőjelöltekre is szükség lesz.”

A fenti gondolatban az az érdekes, hogy ha a Fideszt behelyettesítjük az ellenzéki összefogás valamilyen formájával, akkor leginkább a céltalan ellenzéki jelölt keresés rémlik fel e mondatok mögött.

Az Index az interjú után megkereste Botka Lászlót, Szeged polgármesterét, aki így kommentálta Lázár szavait:

„Megértem Lázár János frusztrációját. Februárban elveszítette a városát, áprilisban kidobták a kormányból. Minden jel arra mutat, hogy Lázár Szeged hűbérúra akar lenni. Végül is kastélya már van hozzá. De a szegediek nem kérnek se Lázárból, se a Fideszből. Mi nyugodtan dolgozunk tovább.”

Címlapkép: MTI Fotó: Kovács Tamás