Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Volt tengerészgyalogos gyilkolt meg 11 embert Kaliforniában ma hajnalban

Ez a cikk több mint 5 éves.

Azonosította a mai, Thousand Oaks-i lövöldözés gyanúsítottját Ventura megye seriffje. Geoff Dean elmondta, hogy a helyszínen megtalálták Ian David Long 28 éves, volt amerikai tengerészgyalogos holttestét is, és úgy hiszik, ő lövöldözött, mielőtt a helyszínen végzett magával.

A 28 éves férfi 2008 és 2013 között az amerikai tengerészgyalogságnál szolgált, pontos szolgálati helyeit azonban a hatóságok nem közölték.

Longnál egy .45-ös kaliberű Glock pisztolyt találtak, ezzel követhette el a terrortámadást. Dean elmondta, az illetővel a megyei rendőrségnek többször volt dolga, de kisebb közlekedési kihágások miatt, illetve 2015-ben egy helyi kocsmában összeverték. Később, idén áprilisban Long a házához egy állítólagos zaklató miatt hívta ki a rendőrséget, de a helyszínre érve senkit sem találtak, ő viszont enyhén zavartan viselkedett.

Ugyan a rendőrség pszichiáterei is kiszálltak ekkor hozzá, de úgy ítélték meg, nem szorul külön kezelésre. A Borderline Barban ma összesen 11 emberrel végzett, a 12. halott ő volt.

Korábban:

12 halottja, köztük a seriff helyettese és számos sebesültje van annak a terrortámadásnak, amelyet magyar idő szerint reggel fél nyolc körül követtek el a Kalifornia állambeli Thousand Oaks egyik szórakozóhelyén, a Borderline Barban.

A bár a közeli, Pepperdine Egyetem, és a Dél-Kaliforniai Lutheránus Egyetem diákjai által látogatott egyetemista-bulit hirdetett meg erre az estére.

Szemtanúk egy szakállas, vastag szemüveges férfit láttak berontani a biztonsági őrök között, aki több mint 30 lövést adott le a bejáratnál, majd mindenki menekülni kezdett. A kaliforniai és a szövetségi rendfenntartó és terrorelhárító szervek a támadás után fél órával már a helyszínen voltak, tűzpárbajban a helyi seriff helyettese is megsérült, később a kórházban sebeibe bele is halt. Legújabb információk szerint a támadót lelőtték, de a bárt továbbra is zárva tartják mint műveleti területet, tehát nem kizárt, hogy a közvetlen veszély nem hárult el.

A támadó kilétéről és indítékairól egyelőre semmiféle információt nem tettek közzé.

Cikkünket folyamatosan frissítjük!

(KABC, Guardian // Kiemelt kép: CNN International)