Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

„Buszozz velünk, János!” – megismertetné az ingázás nehézségeivel Lázárt a Momentum

Ez a cikk több mint 5 éves.

Orbán Viktor megkérte Lázár Jánost, hogy gyakorolja az állam tulajdonosi jogait, első munkanapján a Mezőhegyesen található Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság vezérigazgatójával egyeztetett.

„Szeretném megmutatni, hogy nem csak beszélni tudok az ország ügyeiről, nem csak beszélni tudok Kormányinfókon a kormányzat működéséről, hanem amiről beszélek az országgal kapcsolatban, azt meg is tudom valósítani. Jó kihívásnak is tartom ezt a lehetőséget, hogy bebizonyítsam, nem csak beszélni, de cselekedni is tudni kell. Szeretnék ennek a vállalatnak jó tulajdonosa lenni.”

– mondta Lázár, aki mostantól ígérete szerint minden egyes nap Mezőhegyesre jár majd dolgozni.

Új munkahelyével kapcsolatban pozitívumként azt is megemlítette,

az ágyból való felkeléstől számítva 35 perc alatt a város központjába ér, hiszen Mezőhegyes Hódmezővásárhely szomszédságában van.

De biztos nem tömegközelekdéssel. Sebők Éva, a Momentum politikusa készített videót arról, mennyi idő busszal megtenni a Mezőhegyes-Hódmezővásárhely távot.

„Én rengeteget utazom Csongrád megyében és Békés megyében, és a legutolsó dolog, amit ezekre a területekre mondanék, hogy a helyközi közlekedés jó, hogy könnyű az ingázás.”

– mondja Sebők.

Mezőhegyes és hódmezővásárhely

A videóból kiderül, nincs közvetlen buszjárat a két szomszédos város között, ezért az egyik opció szerint Makón át kell szállni. Mezőhegyesről Makóra 1 óra alatt ér a busz, és ha sikerül elérni a csatlakozást, onnan még 50 perc Hódmezővásárhely. A legoptimistább számítás szerint tehát 110 perc Lázár 35 perces útja, de ha Makóra késve ér a busz, búcsút inthetünk a csatlakozásnak, és további két és fél órának az életünkből – ekkor indul ugyanis a következő busz Hódmezővásárhelyre, ami már 4 óra 20 perc, vagyis 260 perc.


Sebők szerint egy politikusnak tisztában kell lennie a mindennapi problémákkal, ahogy azzal is, hogy a rossz helyközi közlekedés milyen rossz hatással van a munkaerőpiaci kilátásokra, vagy az oktatási esélyegyenlőségre.

Éppen ezért szeretnék meghívni Lázár Jánost egy közös buszozásra, illetve vonatozásra Békés és Csongrád megyében. Ahogy Facebook-posztjában fogalmaz,

„Szerintünk érdemes lenne a Fideszes politikusoknak időnként megtapasztalniuk, milyen is az ország, ha nem szolgálati Audival a seggük alatt nézik.”

A kommentek szerint Lázár még nem válaszolt az e-mailes megkeresésükre, de adnak neki még néhány napot.

Ez akár még egy jó lehetőség is lehet, hogy bebizonyítsa, „nem csak beszélni, de cselekedni is tudni kell.”

Címlapkép: MTI Fotó / Kovács Tamás