Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Sorozatosan nőket zaklatott korábban a floridai lövöldöző

Ez a cikk több mint 5 éves.

Helyi idő szerint péntek este egy férfi két nőt meggyilkolt, és négy másikat megsebesített egy floridai jóga-központban, mielőtt magával is végzett. Azóta kiderült, hogy magát „incel-nek” tartotta (vagyis: önkéntelen cölibátusban élőnek, a szélsőséges mozgalomról Dés Fanni írt korábban a Mércén) a lövöldöző, Scott Beierl.

A Buzzfeednews szúrta ki, hogy a férfinek korábban is voltak nőbántalmazó ügyei, és Youtube-csatornáján sorozatosan jelentetett meg extremista nőgyűlölő, rasszista videókat, amelyekben személyesen fejtette ki nézeteit. A videókban a nőket leggyakrabban „ribancnak” vagy „kurvának”bélyegezte, illetve egy helyen konkrét névsort is közölt olyan nőkről, akik szerinte „elárulták őt”.

Egy videójában kitért arra is, hogy szerinte „közép-amerikai gyerekek inváziója zajlik Amerika ellen”, és hogy a menedékkérőket csónakokon kéne deportálni.

A Youtube-videók mellett Beierl Soundcloud-csatornáján saját maga által írt zeneszámokat is közzétett, ezek többsége szintén felkavaró tartalmú, gyűlölködő szövegeikről ismerszenek meg, az egyik szám szövege arról szól például, hogy az előadó leláncol egy nőt a pincéjében, hogy ott folyamatosan megerőszakolhassa. Egy másik számban arról énekel, hogy bejut egy női öltözőbe, ahol „gyerekkorú lányok fenekét fogdossa vadul”.

Beierlt korábban két alkalommal is letartóztatták, mivel nőket zaklatott, mindkét esetben a sértettek fenekét fogdosta azok hozzájárulása nélkül. Mindkét esetben végül vádemelés nélkül zárták le az ügyet.

A floridai rendőrség egyelőre nem kommentálja a férfi lehetséges „incel” motivációiról szóló híreket.

Forrás: The New York Times; Buzzfeednews
Kép: Max Pixel