Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Gulyás Márton erőszakmentes hadviselésbe kezd, indul a Partizán

Ez a cikk több mint 5 éves.

A Magyar Narancsnak adott interjút Gulyás Márton baloldali aktivista, vlogger, többek között régi-új vlogjának szerepéről, ami korábban a Slejm – A torkon ragadt politika néven futott, mostani évadától kezdve pedig a Partizán címet viseli.

A videóblog megújításával Gulyás Mártonnak vállaltan az a célja, hogy „a közbeszédet balosabb irányba tolja”, valamint egyfajta „erőszakmentes, irreguláris hadviselésre próbál berendezkedni”. A vlogger-aktivista a NER-t egyértelműen szélsőjobboldali, fasisztoid, és egyben vadkapitalista rendszerként írja le, amelyet se középről, se jobbról nem lehet megdönteni, ezért építené a politikai baloldalt, ami szerinte az egyetlen hatékony pozíció a NER-rel szemben.

Gulyás ígérete szerint a műsor a napi politika híreitől ugyan nem lesz mentes, de sokkal inkább fog fókuszálni „a nemzetközi tudás becsatornázására, a magyar baloldal, az antifasiszta harcok elképesztően izgalmas, de kevésbé ismert történetének bemutatására.”

Az interjú során elhangzik, hogy ez a munka a későbbiekben egy politikai mozgalomban, esetleg pártban csúcsosodhat ki, de első körben „egységes világképet, beszédmódot”, közös „ideológiai világképet” kell létrehozni.

A megújult politikai videóblog, a  Partizán első adásának vetítésére vasárnap, október 28-án este fog sor kerülni a Mérce szervezésében zajló Szabad Október Fesztivál keretén belül. A program szerint:

A Lánchídi Csata 100. évfordulóján mutatjuk be Magyarország legnépszerűbb politikai vlogjának, az (egykori) Slejm – a torkon ragadt politikának negyedik, új néven, új formátumban induló évadát. Az élő közönség előtt fölvett Partizán első adása több megközelítésben, több, különböző rovattal, meghívott vendégekkel, történészekkel forgatott dokumentumfilm-betétek, a Slejmből megszokott szatirikus hírkommentár és egyéb – reményeink szerint – meglepő és szórakoztató videók segítségével mutatja be előzményeivel és utóéletével együtt történelmünk első sikeres demokratikus megmozdulását, az őszirózsás forradalmat.

A megújult közéleti videóblog hamarosan a Mérce aloldalaként is elérhető lesz.

Forrás: Magyar Narancs