Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Razzia a Móriczon – újabb hajéktalan embert vitt el a rendőrség

Ez a cikk több mint 5 éves.

Épphogy befejeződött a tegnap Budapesten előállított hajléktalan nő tárgyalása, helyszíni tudósítóink a Móricz Zsigmond körtéren voltak szemtanúi, hogy 3 rendőrautó érkezett egy hajléktalan férfihoz, aki ellen mint kiderült,  szabálysértési eljárást indítanak.

Fotó: Hóbor Zoltán a rendőri intézkedés közben. / Mérce

Zoltánt az új rendelet értelmében hétfőn egyszer, a mai napon pedig kétszer felszólították, hogy hagyja el a területet. Nyáron egyébként egyszer már 25000 forintra büntették, amit nem tudott kifizetni.

Fotó: a nyáron kapott 25 ezres helyszíni bírság / Mérce

A férfi 27 évig dolgozott, elmondása szerint a Kormányhivatal hajléktalanok munkához segítéséért felelős osztálya nem tudott neki munkát vagy segélyt adni, a szállókon pedig nincs hely vagy nagyon rosszak a körülmények, így maradt az utca.

Korábban ebben a kapualjban élt, ide azonban hétfőn rácsokat szereltek fel:

Fotó: A kapu elé hétfőn helyezték el a rácsokat, hogy ne fekhessen oda hajléktalan ember. / Mérce

Több lakó és járókelő is a férfi védelmére kelt, egyikőjük szerint a háztól számított egy méter még magánterület, tehát nem állíthatják elő közterületen való életvitelszerű tartózkodásért.

Egy másik hajléktalan azt mondta tudósítóinknak, a napokban őt is kétszer felszólította már a rendőrség.

A rendőri intézkedés alatt az Utcajogász munkatársa telefonon azt tanácsolta Zoltánnak, írjon ügyvédi meghatalmazást, hogy az ügyében képviselni tudják majd.

Fotó: A rendőrség a Gyorskocsi utcai fogdába szállítja a Móriczról a hajléktalan férfit. / Mérce

A nagyjából 20 perces intézkedést követően a rendőrség végül ingóságaival együtt elvitte a láthatóan rossz fizikai-egészségügyi állapotban lévő Zoltánt, akivel egyébként több lakó is jó kapcsolatot ápol, elmondásuk szerint soha semmi probléma nem volt vele, ellenben a bulizó fiatalokkal, akik miatt tényleg tiszta mocsok és üvegszilánk az utca.

Az intézkedésről készült élő közvetítésünk visszanézhető itt: