Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A sajtó jelentős részét kizárták az eljárás alá vont hajléktalan nő tárgyalásáról

Ez a cikk több mint 5 éves.

A hajléktalanságot kriminalizáló törvény életbe lépését követően péntek délután indult a harmadik eljárás alá vont hajléktalan személy elleni bírósági tárgyalás. Az óriási sajtóérdeklődést kiváltó tárgyalás késve indult, egy szűkös teremben tartották, ahol a  vádlott személyes megjelenését nem engedélyezték, őt videón kapcsolták őrizete helyszínéről, ami nagyjából 50 méterre található a tárgyalóteremtől.

Szvobodáné Ladányi Lilla szabálysértési titkár a helyszűkére hivatkozva egy rövid szünet után a sajtó jelentős részét nem engedte vissza a terembe, köztük a Mérce riporterét sem, akit a biztonsági őr fizikailag kitolt a teremből. De a Mércén kívül például az RTL Klub és az ATV riportereit sem engedték be a terembe. Őket egy újabb szünet után végül visszaengedtéka terembe.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Így hallgathatja a sajtó egy (a teremből kizárt) része az eljárás alá vont hajléktalan nő tárgyalását. #mérce#tárgyalás#hajléktalan#sajtó

Mérce (@merce.hu) által megosztott bejegyzés,


Ezért csak a tárgyalás első 13 percét tudtuk élőben közvetíteni, a felvételt itt lehet megtekinteni:

A vádlottat az Utcajogász Egyesület képviseli, ügyvédje a tárgyalás kezdetén indítványozta, hogy védence személyesen is jelen lehessen a teremben, mivel távolléte semmivel sem magyarázható. Ezt a titkár nem engedélyezte, mert szerinte megalázó lenne, ha bilincsben végighoznák a vádlottat a folyosón. A titkár a tárgyalás kezdetén megkérdezte a vádlottat, hogy jól hallja-e, a vádlott erre azt válaszolta, „Lehetne kicsit hangosabban”. A vádlottnak többször is vissza kellett kérdeznie, mivel nem értette jól a kérdést.