Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Fideszes Damoklész-kard lebeg a Kutyapárt pécsi buszmegállója felett

Ez a cikk több mint 5 éves.

A Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) újabb saját készítésű utasvárója került fideszes vezetésű önkormányzat célkeresztjébe.

Ezúttal a pécsi városvezetés helyezte kilátásba a viccpárt építményének elbontását.

Szerdán felhívást tett közzé az MKKP mind baranyai, mind országos szervezetének Facebook-oldala, miszerint, több forrástól is úgy értesültek, hogy csütörtökre virradó hajnalban a Biokom Pécsi Városüzemeltetési és Környezetgazdálkodási Kft. eltünteti az Ágoston téren felállított utasvárót, a párt pedig a nyilvánosság erejében bízva terjesztette a bontás hírét.

Nem tudni, hogy a kommentekből visszaköszönő közfelháborodásnak köszönhetően-e, mindenesetre az építmény túlélte az éjszakát.

Az utasváró azonban még nem menekült meg: csütörtökön a Pécsma.hu önkormányzati lap számolt be arról, hogy bontás vár a Kutyapárt építményére, ezzel egyidejűleg pedig az MKKP-ba is belerongyolt:

„Mint azt a városházától megtudtuk, nem is kértek engedélyt az építésre, így azt nem is vehették át, de közterület-foglalási díjat sem fizettek, valamint nem kérték ki a tulajdonos, az önkormányzat hozzájárulását sem. Ezért hamarosan elbontják az építményt és a városüzemeltetési cég tárolja majd.”

A Pécsma ezen túl „szakértői véleménnyel” is alátámasztotta az utasváró elleni érvelést. Mint pécsi asztalosok és erdőmérnökök elmondták,

„akár egy közepes erősségű széllökés is lekaphatja annak az építménynek a tetejét, majd pedig össze is döntheti az egészet, amelyet a balliberális aktivisták húztak fel az Ágoston térre vasárnap”.

Bár a buszmegálló témájához egyáltalán nem kapcsolódik, de végül azt is megjegyezték,

„A párt képviselőjelöltje egyébként Komlosaurusként indult a választáson, a programja szerint a Tiszát kellene Pécsre hozni, és nagyobb barlangot kellene számára építeni Abaligeten.”

 

Kiemelt kép: a pécsi MKKP-utasváró annak építése közben. Forrás: MKKP Baranya Facebook