Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Frissítés: Nem Orbán Viktor lánya utazott honvédségi repülővel haza Ciprusról

Ez a cikk több mint 5 éves.

Frissítés, 15:13:
A Kormányzati Tájékoztatási Központ levelet küldött minden szerkesztőségbe, amely lehozta Demeter Márta információját: e szerint az információ Orbán lányának utazásáról nem igaz. Ezt a levelet korábban befrissítettük a cikkbe. Az Origóval ennél is több információt osztott meg a KTK:

A valóság, hogy Ciprusról hazatért egy kontingens, akik az egyik katona családját is hazahozták. Orbán L. parancsnoki beosztásban szolgál, akit meglátogatott a felesége és kétéves kislánya. A szabályzat lehetővé teszi, hogy a magyar honvédség katonáinak családtagjait hazaszállítsák,erre a parancsnok engedélyt kért, amit meg is kapott– közölte a kabinetiroda.

Ha a KTK ezt az információt velünk is megosztotta volna, azonnal frissítjük a cikket, így csak most tudjuk megtenni. A valótlan információért és a késedelmes frissítésért, mindenki elnézését kérjük.

Az eredeti cikk:

Demeter Márta nyújtott be írásbeli kérdést Pintér Sándor Belügyminiszterhez ,,Hogy történhet meg, hogy a Magyar Honvédség Airbus A-319 repülőgépe kiképző repülés keretében szállítja a miniszterelnök családtagját?” címmel.

A kérdés szövege szerint Demeter Márta, az LMP képviselője szeptember közepén, a kecskeméti repülőbázison tartott iratbetekintése során kiderült, hogy a Magyar Honvédség által vett egyik Airbus A-319-es repülőgéppel kiképző repülés keretében utazott a hónap elején Orbán Flóra, Orbán Viktor 14 éves lánya, Pafosz szigetéről Budapestre. Az utasok szállítását az Összhaderőnemi Parancsnokság (ÖHP) parancsnoka engedélyezte.

Demeter ennek kapcsán az alábbi két kérdést intézte Pintér Sándorhoz:

1. Nem tartja aggályosnak, hogy a Magyar Honvédség Airbus repülőgépe kiképző repülés keretében szállíthatja a miniszterelnök lányát?
2. Tudtak-e az illetékes szervek arról, hogy egy, a biztonsági szervek védelme alatt álló személlyel egy háztartásban élő családtagot a Magyar Honvédség Airbus A-319-es repülőgépén kiképző repülés keretében utaztatnak?

Az eset azért is érdekes, mert a múlt hónapban keltett nagy botrányt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök egy 17 milliárdos állítólag Garancsi István oligarcha tulajdonában lévő repülőgépen utazott el a Videoton egyik meccsére. Az utazás 15000 euróba került volna piaci áron, így az az országgyűlési törvény szerint törvénytelen ajándéknak minősülhet.

Frissítés: A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye:

Az azonnali.hu-n, ” Miért reptették Ciprusról Budapestre a honvédség gépén Orbán Viktor lányát?” című, ma megjelent hír egy újabb fake news, hírlapi kacsa, aljas rágalom. Nyomatékosan kérjük azokat a médiumokat, akik közölték a hazug állításokat, hogy az olvasók hiteles tájékoztatása érdekében azonnal töröljék cikküket.
Kormányzati Tájékoztatási Központ