Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Életéért aggódik az elbocsátott szívsebész egy újabb betege

Ez a cikk több mint 5 éves.

Megszólalt a médiában a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetéből elbocsátott szívsebész főorvos egyik várólistás betege. Arcát nem vállalta a tévében, de közölte, egészségi állapota rendkívüli módon aggasztja és az intézettől állítása szerint Székely László elküldése óta semmiféle információt nem kapott műtétjéről.

Mint a páciens elmondta, szívkoszorúér-tágulata a legutóbbi tájékoztatás szerint is rendkívül sürgős műtéti beavatkozást igényelne, és minél hamarabb:

„Egyre veszélyesebb a tágulat, jó lenne vagy jó lett volna minél hamarább ezt a beavatkozást elvégezni, illetve legalább azt tudni, hogy mikor kerülök sorra. Idegőrlő ez a három hét, lassan az ember idegrendszerét teljesen felőrli, hogy semmit nem tud. Mással nem szeretném megműttetni magam, hisz ezt a speciális műtétsorozatot ő és csak ő tudná elvégezni”

A beteg azt is elárulta, életéért is aggódik, és mostanra a helyzet idegrendszerét is igénybe vette. Aláhúzta, hogy csak Székely László kezei alatt érezné magát biztonságban, hiszen műtétje igencsak speciális szakértelmet igényel.

Az ATV Híradó utolérte Székely professzort is, aki közölte, őt is valóban aggasztja volt betegei kialakult helyzete, és szeretne is itthon maradni dolgozni de erre egyelőre „nicncsen lehetősége”.

Hozzátette ugyanakkor, azt nem szeretné, hogy bármelyik párt „politikai célokra használja fel” az ő ügyét.

Az ATV kereste az intézetet is a kialakult helyzettel kapcsolatban, ők viszont azt írták, hogy a folyamatban lévő – Székely elbocsátásának okaként felhozott műtétet érintő – Nemzeti Népegészségügyi Központ vizsgálat lezárultáig nem nyilatkoznak.

Az időközben bekövetkezett halálesettel kapcsolatban Kásler Miklós miniszter saját szakértőt, Kollár Lajos érsebészt is megkérte különvizsgálat lefolytatására. Ő azt nyilatkozta, kiváló sebésznek tartja Székelyt de ugyanakkor hangsúlyozta, szerinte nincsen összefüggés a szívbeteg volt páciens halála, és Székely elbocsátása között.

(ATV.hu)