Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Tarlós István elvállalta: újra ő lesz a Fidesz főpolgármester-jelöltje

Ez a cikk több mint 5 éves.

Sajtótájékoztatót tartott Orbán Viktor és Tarlós István a Városházán. Ennek keretében Orbán elmondta, hogy korábban Budapest jövőjéről cseréltek eszmét Tarlós meghívására.

Bár vannak nagyobb és fontosabb városok a világon, a magyaroknak Budapest a legfontosabb város, a nemzet fővárosa – mondta a miniszterelnök. Elmondta, rengeteg fejlesztést indítottak el, és a kormány továbbra is elkötelezett a főváros fejlesztése mellett. 217 milliárd forintot vállalt át korábban a kormány Budapesttől, és rengeteg budapesti fejlesztést a kormány támogatott vagy finanszírozott.

Orbán ismét felkérte Tarlóst, hogy legyen Budapest főpolgármestere, aki súlyos belső vívódás után hozta meg a döntést, hogy elvállalja.

Állítása szerint több, mint harmincéves városvezetői pályafutása és nyolcéves főpolgármesteri pályafutása alatt nem szennyezték botrányok a nevét.

Habár voltak surlódásaik a Fidesszel, alapvetően egyetértenek az értékek szintjén, és Tarlós úgy érzi, az elmúlt években Budapest épült-szépült, így nem érdemes a felálláson változtatni. Tarlós a főpolgármesteri megállapodás részleteiről november 15 után fog beszélni.

Megalakul a közfejlesztések tanácsa, melyen keresztül Budapestnek beleszólása lesz a fővárosi fejlesztésekbe. Tarlós garantálja, hogy konzekvenssé teszi az együttműködést a kormánnyal minden beruházásban amit elkezdtek.

A korára vonatkozó kritikákkal kapcsolatban a hetvenéves Tarlós megjegyezte, hogy Soros György tizennyolc évvel idősebb nála, finoman utalva arra, hogy kritikusai minden bizonnyal az amerikai milliárdos kottájából játszanak.

A sajtótájékoztató itt megtekinthető.

(Fotó: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs)