Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Nagyon fontos meccse volt a Videotonnak, ezért kellett egy oligarcha magángépén utaznia Orbánnak

Ez a cikk több mint 5 éves.

Egyre jobban belebonyolódik a Fidesz kommunikációja Orbán Viktor luxusgépes utazásába. Mint ismert az Átlátszó írta meg, hogy Orbán Viktor a kormányzati megrendeléseket elnyerő Garancsi István (akinek becsült legális vagyona 48 milliárd forint) 17 milliárd forintot érő repülőgépen utazott 15 ezer euro értékben a Mol-Vidi meccsére Bulgáriába. Most Hollik István azzal védte az utazást, hogy Orbán gyerekkora óta Videoton szurkoló.

Miután délután a parlamentben Orbán Viktor nem volt hajalndó válaszolni az ezzel kapcsolatos kérdésekre, és lényegében azt mondta ki ő 30 éve így utazik foci meccsekre, most Hollik Istvánon volt a sor a Hít Tv-ben, hogy megvédje a miniszterelnököt. De úgy tűnik egyre inkább belegabalyodnak a kormánypárti politikusok az érvelésbe.

Előbb Hollik arra a visszakérdezésre, hogy tényleg csak annyit tudnak mondani mindenre, hogy az Soros György megrendelésére megtervezett támadás történik, azt válaszolta, hogy igen, mert ez az igazság.

Majd miután felsorolta, hogy korábban milyen szocialista politikusok utaztak vállalkozók magángépein (mintha a szoci korrupció miatt a Fideszes korrupció már nem is létezne), azt kezdte fejtegetni, hogy velük szemben Orbán Viktor viszont nem követett el vétséget, mert:

Videoton szurkoló.

Pontosabban úgy hangzott a mondat, hogy Orbán Viktor már gyerekkora óta, 30 éve Videoton szurkoló (most tegyük is azt félre, hogy Orbán Viktor nem 40 éves), és nagyon fontos meccse volt a Videotonnak.

Délután Orbán egyébként azzal próbálta védeni luxusutazását, hogy a magyar miniszterelnöknek fontos feladata reprezentálni a fontos magyar sporteseményeken Magyarországot.

A kérdés már csak az, hogy attól, hogy valaki Videoton szurkoló, és attól, hogy fontos reprezentálnia Magyarországot, miért kell elfogadni egy állami megrendelésekből élő oligarcha ajándékát, törvénytelenül?

Csak egy oligarcha magángépén lehet eljutni Bulgáriába? A többi Videoton szurkolónak, akik ne adj isten régebb óta szurkolói a csapatnak mint Orbán vajon hogy sikerült oda jutnia? És mi van azokkal akik nem tudtak elmenni a csapatnak drukkolni?

Pontosan a legújabb fideszes érvelés mutatja be, miért probléma Orbán magángépe. Mert másoknak ilyen nem jut. Mert ők nem Magyarország miniszterelnökei, és nem Garancsi István „barátai”. Vajon Garancsi miért pont Orbánt vitte el magával? És vajon azok a vállalkozók miért nem nyernek közbeszerzéseket, akik nem reptetik el Orbánt egy Videoton meccsre?