Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Orbánék repülője és luxusjachtja is beférne a 100 leggazdagabb magyar közé

Ez a cikk több mint 5 éves.

Az Átlátszó írta meg reggel, hogy Orbán Viktor egy olyan luxusgépen repülget, aminek az értéke 17 milliárd forint, míg Mészáros Lőrinc egy olyan jachton hajóz, ami 7 milliárdba kerül. Hogy érezzük, milyen összegekről van szó, egy kis összehasonlítás.

A napi.hu „100 leggazdagabb magyar” című összeállítása szerint 2017-ben 8 milliárd forinttal lehetett bekerülni a leggazdagabb magyarok elitklubjába. Ez azt jelenti, hogy az a repülő, amivel Orbán Viktor focimeccsekre és egyéb utakra jár, ha egy ember lenne, saját értékével a 60. hely környékén szerepelne a leggazdagabb magyarok listáján. A luxusjacht, amiről a Mérce közölt először képet, sajnos nem lenne ilyen szerencsés – 7 milliárdos értékével szorosan, de kiszorulna a listáról, ő csupán körülbelül a 120. leggazdagabb magyar lenne.

Persze tudjuk, ez a repülőgép nem Orbán Viktoré, hanem Garancsi István kormánymegrendeléseket elnyerő vállalkozóé. Tegyük is félre azt, hogy milyen felháborító önmagában az is, ha egy miniszterelnök egy állami pénzekből gazdálkodó magánvállalkozó gépen utazik. Inkább nézzük meg, hogy a Napi összeállítása szerint Garancsi István vagyona 48 milliárd forint.

Ezek hülyének néznek minket? Garancsi a vagyona harmadát egy luxusrepülőgépben tartja?

Milyen hihetetlen pénzeket mozgatnak ezek az emberek titokban? Ha Garancsi vagyonának harmadáért vesz luxusrepülőt, Mészáros a vagyona huszadába kerülő luxusjachton hajókázik? Hol vannak azok a pénzek, amikből erre költenek? Hogy rejtik el a szemünk elől?

Meg tényleg higgyük el, hogy ezek nem Orbán Viktor kegytárgyai, amiket papíron másoknál tart? Miért higgyük el ezt, ha Orbán Viktor például rendszeresen ezzel a repülővel utazik?

Emlékszünk még, amikor a kormánymédia azt nyomatta, hogy Soros György repülővel szállítja a tüntetőket? Azt tudjuk, hogy kb. 17 év alatt ad annyi támogatást Soros György a magyar civil szervezeteknek, mint amennyibe ez a repülő kerül? Mondjuk 17 éve még valószínűleg a Fidesznek is adott.

Ha bárki ebben az országban komolyan venné, hogy a törvények nem csak az egyszerű állampolgárokra vonatkoznak, hanem az Orbán Viktorokra és pénztárcáikra is, akkor holnap kimenne vizsgálódni a NAV Garancsi Istvánhoz, hogy mondja már meg, honnan van 17 milliárdos luxusrepülője, ha a bevallott vagyona – vagyis az a vagyon, amit az újságírók ki tudtak deríteni – 48 milliárd forint.

Ha bárki ebben az országban komolyan venné, hogy nem az Orbán Viktor nevű földesúr rabszolgái vagyunk, akkor holnap az ügyészség nyomozást kezdeményezne, hogy ezeknek a közbeszerzésekből élő vállalkozóknak honnan van ennyi nem ismerhető jövedelme.

Ha bárki komolyan venné ebben az országban, hogy van demokrácia, bármilyen kontroll a hatalmasok felett, akkor holnap a parlament felelősségre vonná a miniszterelnököt – és ha nem tudna megfelelő választ adni saját maga és barátai realitáson túlmutató luxusára, akkor eltávolítaná a miniszterelnöki posztról.

Kedves magyar nép! Ideje lenne végre komolyan venni magunkat és Magyarországot.